Irena Radulović Trifunović namestila presudu: Ovo je sudija koja radi za tajkuna!

Autor: I. Ž. - D. S.

Vesti

24.11.2018

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rešenje kojim se Srpskom telegrafu zabranjuje pisanje o malverzacijama tajkuna iz Vrbasa Vladimira Vrbaškog, kakvo ne pamti srpsko pravosuđe, izradila je sudija Višeg suda u Beogradu Irena Radulović Trifunović. Ona ga je, pri tome, izradila unapred, iako praktično tek treba da bude doneto, ne obavestivši našu redakciju ni da je u toku bilo kakav postupak. Datirala je rešenje na 9. novembar, ali ono do danas nije dostavljeno našem listu.

RepublikaFoto: Starsport
Vladimir Vrbaški

Prema pouzdanim saznanjima do kojih je došao Srpski telegraf, sudija je rešenje dogovorila sa Vrbaškim, uz učešće nekoliko posrednika, a nakon što ga je izradila, poslala mu je sliku da se pohvali i dokaže da je ispoštovala dogovor. A na pitanje da li je i šta zauzvrat dobila u petak nam nije odgovorila (pitanja smo joj poslali preko Višeg suda u Beogradu).

ŠOKIRANI ADVOKATI

Kako se ispostavilo, Vrbaški je do sudije Irene Radulović Trifunović došao preko advokata jednog od najvećih srpskih biznismena, čoveka koji je u vreme bivše vlasti maltene bio najmoćnija ličnost u zemlji. On i sam ima problema sa zakonom i postupak protiv njega još nije okončan. Njegovi advokati Vrbaškog su prvo povezali sa sudijom Apelacionog suda J. V., koja je kandidat za Kasacioni sud. Ona je iskoristila svoj uticaj i poznanstvo sa Irenom Radulović Trifunović, a ova je pristala da bahatom biznismenu završi posao i privremenom merom spreči naš list, pod pretnjom drakonskih novčanih kazni, da nastavi da otkriva gde sve mulja.

Foto: Srpski telegraf
Sporni dokument

Jedinu grešku, međutim, Irena Radulović Trifunović napravila je poslavši sliku unapred urađenog rešenja Vrbaškom.

Unapred izrađeno rešenje, koje je sudija Višeg suda napisala protiv Srpskog telegrafa, zapanjilo je poznate beogradske advokate. Tako su čak trojica njih ocenila da je sprega sudije i Vrbaškog više nego očigledna i da za ceo svoj radni vek, a svi imaju podosta godina, tako nešto nisu ni videli ni čuli. Ističući da je u pitanju skandal, advokat Ognjen Radić je napomenuo da je nemoguće da se u roku od samo nekoliko dana i na ovakav način donese bilo kakvo rešenje, a skandalozno da se tužba prethodno ne dostavi tuženom. Upozorio je i da je vrlo opasno izdavati ovakve mere jer bi tako svi biznismeni ili javne ličnosti mogli u roku od samo nekoliko dana da zabrane medijima da im pominju imena.

RepublikaFoto: youtube.com/Nas gost
Toma Fila

Sa njim se složio i advokat Svetozar Vujačić, dok je advokat Toma Fila ovaj slučaj ocenio kao u najmanju ruku sumnjiv.

SVE VIŠE DOKAZA

Podsetimo, o malverzacijama Vladimira Vrbaškog i otimanju državnog zemljišta u njegovoj režiji naš list piše u nastavcima, a maltene svakog dana iskrsavaju novi slučajevi i dokazi koji ga teško terete. Vrbaški je, recimo, uzurpirao deo državnog poljoprivrednog zemljišta, na ukupno najmanje 308 hektara. Takođe, nekoliko firmi u stečaju ojađeno je nakon poslovanja s njim, a sve ukazuje na to da je najveći deo malverzacija počinio u sprezi sa stečajnim upravnicima, o čemu ćemo više pisati narednih dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading