LONČAR: Izvinjavam se građanima, podignite zdravstvene kartice

Autor: RTS, B92

Vesti

30.07.2017

08:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar pozvao je građane da podignu zdravstvene kartice u svojim filijalama do 15. septembra.

RepublikaFoto: Tanjug
Ministar Zlatibor Lončar obećava da će biti istraženo sve oko gorućeg problema u zdravstvenoj zaštiti

Lončar je za Radio-televiziju Srbije rekao da, ako bude potrebno, radiće se prekovremeno - popodne, subotom i nedeljom, kako bi svi građani do polovine septembra podigli zdravstvene kartice.

- Izvinjavamo se građanima na onome što se desilo. Nisam taj koji će reći - odgovorni su građani, krivi su neki drugi. Ispitaćemo to do kraja, jer od tih stvari zavise nam druge, poput E-recepta i drugih stvari u medicini - rekao je Lončar.

Ministar je podsetio da je iz Zavoda za izradu novčanica dobio obaveštenje da su 13. jula sve knjižice isporučene i da ne postoji više nijedan zahtev za izradu.

NIŠ OPERATIVAN DO KRAJA GODINE

Govoreći o izgradnji Kliničkog centra u Nišu, Lončar je istakao da je najbitnije da će taj zdravstveni centar primiti pacijente do kraja godine.

- Ja sam nisam i ne bih uspeo da završim taj posao i da ga realizujem. Kod nas nemamo još uvek to da se podrazumeva da kada imate ugovor da se posao završi na vreme. Bilo je neophodno da se uključi predsednik Srbije i njegov autoritet - priznao je Lončar.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nedavno rekao da su radovi na izgradnji i opremanju novog Kliničkog centra u Nišu vredni oko 50 miliona evra, kao i da bi trebalo da budu završeni do 15. oktobra, a prve pacijente ta zdravstvena ustanova mogla bi da primi krajem godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading