Vesić: Ubuduće će biti ubrzano RUŠENJE DIVLJE GRADNJE

Autor: Tanjug

Vesti

29.10.2018

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da je grad zadovoljan izmenama i dopunama Zakona o ozakonjenju, kao i da je Vlada Srbije obezbedila da konačno možemo da se obračunamo sa divljom gradnjom.

RepublikaFoto: BEOINFO
Goran Vesić

– Najvažnija novina jeste da će ubuduće moći da se ruše nelegalni objekti, ne posle odluke Upravnog suda, već posle drugostepene odluke o ozakonjenju. Zatim je omogućila da krivične prijave podnosimo protiv vlasnika parcela, a ne samo protiv bespravnih graditelja. Omogućila je i postojanje jedinstvenog registra u okviru katastra bespravne gradnje, tako da će svaki građanin moći da zna da li je objekat izgrađen bespravno ili ne, što znači da bespravni graditelji neće više da varaju i lažu građane – rekao je Vesić za "Telegraf".

Prema njegovim rečima, svi građani će imati uvid u satelitski snimak, što je veoma važno jer nijedan objekat koji se ne nalazi na satelitskom snimku ne može da bude legalizovan, što mogu da provere sami.

– Vrlo je važno da su izmene i dopune zakona omogućile i da objekti više ne mogu da budu u prometu, to znači da se priključuju na struju, druge instalacije... Mi očekujemo da će nam ovaj zakon dati instrumente da možemo da se borimo efikasnije protiv bespravne gradnje. Na osnovu ovog zakona od sredine novembra sve inspekcije će preći na Grad Beograd, više neće biti opštinskih inspekcija. Nećemo dozvoliti više da se bespravni graditelji igraju sa nadležnostima opštinskih i gradskih inspekcija i da tako rastu zgrade. Ovaj problem postoji desetinama godina unazad i mislim da je sada sazrelo vreme da se ta priča jednom zauvek završi – rekao je Vesić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading