INSPEKCIJA UHVATILA PRIVATNE VRTIĆE DA MULJAJU: Nabavljaju obroke "na crno" i to nije sve!

Autor: blic.rs

Vesti

23.10.2018

20:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vanredna inspekcija privatnih vrtića u kojima boravak subvencioniše Grad Beograd otkrila je značajan broj nepravilnosti.

RepublikaFoto: pixabay.com

- Izašli smo da ustanovimo koliko je dece bilo po privatnim vrtićima jer hoćemo da zaštitimo interes roditelja i dece - rekao je Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu, gostujući u Beogradskoj hronici RTS.

Za proveru je odabrano 40 privatnih predškolskih ustanova kod kojih je ustanovljeno da su letos prijavljivali boravak znatno većeg broja mališana nego što ih je bilo u državnim obdaništima.

- Dešavalo se da su neki vrtići sebi dali za pravo da inspektorima ne pruže neophodne informacije i papire o broju poručenih obroka, pravdajući se kako nemaju otpremnice. U panici su čak priznali druge prekršaje, tvrdeći da su obroke naručivali “na crno”. O tome ćemo obavestiti Poresku upravu i Sanitarnu inspekciju - jasan je Gak.

Foto: Tanjug/S.RADOVANOVIĆ
Slavko Gak

Kako kaže, cilj nije zatvaranje vrtića, već poštovanje pravila.

- Ako je lažirana dolaznost dece, skinućemo te vrtiće sa subvencija Grada Beograd, a roditelji će po skraćenom postupku moći da biraju novu ustanovu - zaključio je Gak.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading