MINISTAR ŠOKIRAN: Šarčević se oglasio povodom pokušaja OTMICE DEVOJČICE u Žarkovu!

Autor: Tanjug

Vesti

03.10.2018

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da policija vodi istragu za pokušaj otmice devojčice na putu od kuće do Osnovne škole "Ljuba Nenadović" u Žarkovu i da će javnost biti obaveštena o rezultatima istrage.

RepublikaFoto: Tanjug
Mladen Šarčević

- Radim u obrazovanju 39 godina i samo sam jednom čuo za takav pokušaj otmice koji se desio na Vidikovcu osamdesetih godina - rekao je Šarčević novinarima u Beogradu.

On je dodao da je Ministarstvo o incidentu, koji se dogodio u četvrtak, obavešteno u ponedeljak, a da bi za istragu možda bilo važnije da su obavešteni istog dana.

- Škola pokriva onaj prostor dokle je školsko dvorište, dalje mora da se uključi policija i ona je uključena. Javnost će biti obaveštena o rezultatima istrage - naglasio je on.

Kako kaže, bezbednost dece na putu od kuće do škole nije samo pitanje za školu i ministarstvo već mora da se uključi šira društvena zajednica. 

Podseća da se u timu za bezbednost učenika nalaze predstavnici više ministarstava - pravde, socijale, policije, omladine, prosvete, te kada se desi nemio događaj svi su uključeni.

Beogradskoj policiji je prijavljeno da je u četvrtak pokušana otmice učenice petog razreda Osnovne škole "Ljuba Nenadović" u Žarkovu.

Kako mediji javljaju, učenica petog razreda Osnovne škole "Ljuba Nenadović" iz Žarkova zamalo je oteta na putu od kuće do škole.

Prema tim navodima do pokušaja otmice došlo je kada se pored učenice zaustavio crni kombi koji je vozio "ćelavi muškarac", koji je pokušao devojčicu da uvuče u vozilo, ali je ona, na sreću, uspela da pobegne.

Iz škole su roditeljima poslali saopštenje da su pojačanje mere bezbednosti.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading