STUPA NA SNAGU ZIMSKI RED VOŽNJE! Od subote na ulicama Beograda više autobusa, trola i tramvaja!

Autor: blic.rs

Vesti

27.08.2018

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na ulicama glavnog grada, zbog prelaska na zimski red vožnje, od subote 1. septembra naći će se čak 1.355 vozila gradskog prevoza (preko leta ih je bilo samo 1.036), saopšteno je danas iz GSP "Beograd".

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

Prema planiranom redu vožnje, od ukupnog broja vozila njih 878 biće iz GSP-a, od toga najviše autobusa 645, zatim 135 tramvaja, 94 trolejbusa i četiri elektrobusa. Privatni prevoznici učestvovaće sa 477 autobusa.

- Kod nas je sve spremno. Grad je kao i do sada na vreme poslao predviđeni raspored sa redom vožnje i prvog septembra startujemo - kaže Drago Tošić iz Konzorcijuma privatnih prevoznika.

RepublikaFoto: Printcreen/YouTube/TRANSIRA

Gradskom saobraćajnom preduzeću "Beograd" nedostaje oko 200 vozača, ali taj problem, kako kažu, prevazilaze internom reorganizacijom, i dodaju da je prošle godine otišlo 288 vozača.

Kako kažu, tu se ubrajaju i oni koji su stekli uslov za penziju, a od početka ove godine preduzeće je napustilo još 206 vozača.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading