SRAMOTA! POLITIKA IM PREČA OD HUMANOSTI: Zbog vrabaca napali gradonačelnika

Autor:

Vesti

31.07.2018

17:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka N1 televizija objavila je tendenciozan tekst o kućicama za vrapce i akciji koju je pokrenuo naš list. Nakon što je Srpski telegraf uz podršku Kinološkog društva u Bloku 28 otvorio mini eko-zonu za vrapce, N1 je potpuno neutemeljeno i bez ikakvih činjenica pokušao da omalovaži ovu inicijativu.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Na meti primitivaca: Zoran Radojičić

Naime, oni su u jednom od svojih tekstova o postavljenim kućicama za vrapce napali i gradonačelnika Beograda dr Zorana Radojičića, koji je prisustvovao ovom humanom gestu. Ubrzo se rasprava povela i na društvenim mrežama. Oglasio se Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke, koji je gradonačelnikovo prisustvo ovoj akciji okarakterisao kao ponižavanje.

Opoziciji sve smeta

- Doktore Radojičiću, obrazovan ste i inteligentan čovek. Odbijam da poverujem da je medijski propraćeno učešće gradonačelnika Beograda na "ceremoniji" otvaranja tri kućice za vrapce vaša zamisao. Zašto, pobogu, dozvoljavate da vas tako ponižavaju - napisao je Jeremić na Tviteru.

 

 

Ipak da je vrabaca, koji su simbol Beograda, sve manje na ulicama i u parkovima prestonice, potvrđuju i stručnjaci iz Kinološkog društva i ornitolozi. Tim povodom oglasio se i Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, koji je demantovao Jeremića.

- Mnogo ste, bre, osetljivi na vrapce. U vreme kada sam ja skretao pažnju na pad broja ovih ptičica, ima tome pet, šest godina, isto ste se podsmevali. Umete li vi išta da radite, osim da se kliberite i psujete - zapitao se Krstić.

 

 

Hvale akciju

Gradonačelniku dr Zoranu Radojičiću zamera se i što se upustio u komentarisanje šta sve šteti vrapcima i na koji način im pomoći. Da bi opovrgli stavove dr Radojičića, novinari N1 su uz pomoć sagovornika pokušali da sve opovrgnu i dokažu da vrapci nisu ugroženi.

Međutim, građani ne misle tako.

- Ne kapiram, znaju li ljudi iz Srbije šta na zapadu rade gradonačelnici, učestvuju u svim društvenokorisnim akcijama... Ovo je, naravno, za primitivce iz građanske Srbije gubljenje vremena i ponižavanje, ali ovaj gospodin čovek je zaista 1.000 svetlosnih godina ispred Đilasa, Jeremića i sličnih... - samo je jedan od komentara građana na društvenim mrežama.

A da je akcija Srpskog telegrafa za manje od 24 sata uveliko animirala grad, najbolje pokazuje podatak da se Kinološkom društvu već javio ogroman broj sugrađana. To je primetio i Vladimir Pejić, direktor agencije za ispitivanje javnog mnjenja Faktor plus, koji je pohvalio akciju našeg lista i dodao da bi opoziciji bilo bolje da se bavi nekim drugim pitanjima.

- Čestitam Srpskom telegrafu na toj inicijativi. Vrapci su simbol Beograda i jako je lepo od gradonačelnika što se odazvao postavljanju tih kućica. Opozicija bi trebalo da se izjašnjava oko krucijalnih pitanja kao što su Kosovo ili Evropska unija, a ne o prisustvu doktora Radojičića na otvaranju mini eko-zone za vrapce. Ukoliko pak smatraju da je to banalno, zašto tome pridaju značaja i oni ispadaju još banalniji - navodi Pejić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading