Evo kada počinje uklanjanje Savskog mosta

Autor: Beoinfo

Vesti

29.07.2018

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uklanjanje Starog savskog mosta počeće u junu sledeće godine jer mora da se završi postavljanje šina na Mostu na Adi, kako bi ostala tramvajska veza između novog i starog dela grada, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Savski most

- Kada se 31. maja završi postavljanje šina na Mostu na Adi 1. juna će početi uklanjanje Starog savskog mosta, izgradnja novog, repariranje starog i postavljanje na mestu između Novog Beograda i Ade Ciganlije. Tako ćemo obezbediti vezu ta dva dela pešačko-biciklističkom stazom - objasnio je Vesić.

Prema njegovim rečima, dolazni peron na Beogradskoj autobuskoj stanici (BAS) će biti ugašen tokom ove godine, i biće izmešten na Novi Beograd gde je počela da se gradi autobuska stanica.

- Kao što je izmešten železnički saobraćaj na Prokop, tako se izmešta i autobuski, i to su planovi Beograda još iz 70-tih godina, a koje smo mi uspeli da realizujemo. Kada bude završen Savski trg i čitav taj prostor će biti potpuno nov centar grada. Beograd polako postaje grad koji će imati više centara, kao velike metropole – pojasnio je Vesić.

Vesić je podsetio da će rekonstrukcija Trga republike početi sredinom avgusta i trajaće 420 dana.

- To će biti najtemeljnija rekonstrukcija Trga republike. Menjaju se instalacije, trg će biti popločan granitnim pločama, saobraćaj će biti usporen i ulice će biti u nivou sa trgom, biće postavljene klupe, biće potpuno drugačije uređen deo ispred Narodnog muzeja.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Goran Vesić

Prema njegovim rečima, kada bude završen Trg republike počeće rekonstrukcija Vasine ulice do Stdentskog trga. Ona će postati ulica kulture i biće zatvorena za saobraćaj. Krenuće i rekonstrukcija Studentskog trga i istovremeno izgradnja garaže.

- Za vreme većeg dela rekonstrukcije Trga republike saobraćj će normalno funkcionisati, samo u poslednjoj fazi će on biti izmešten. Vozači neće osetiti rekonstrukciju, ali ubuduće kada se bude zatvorila Vasina ulica i kada postane pešačka zona biće moguće samo skretanje u Francusku ulicu. Trolejbusi će Francuskom ići u Dunavsku ulicu gde će biti nova okretnica - objasnio je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading