Poskupelo parkiranje u Beogradu

Autor: novosti.rs

Vesti

18.07.2018

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Parkiranje u prestonici je poskupelo. Korisnici javnih garaža i parkiralištima širom grada sada će u proseku morati da izdvoje više novca za ostavljanje svog vozila na željenoj lokaciji.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Najskuplji sat parkiranja biće u centru grada

Cena je porasla za deset do dvanaest odsto, ali u JKP "Parking servis" imaju realno opravdanje za ovu promenu.

- Cena parkiranja u gradu Beogradu nije se menjala osam godina. Nivo usluge je podignut za to vreme, ali je i cena održavanja poskupela - kažu iz JKP "Parking servis". - Uveli smo video-nadzor, najsavremenije rampe, elektronske punjače... Da bismo mogli da održavamo to što smo napravili, morali smo i da povećamo cenu usluge.

Lokacija presudna

Iz ovog preduzeća kažu da se pri određivanju cene vodilo računa i o lokacijama na kojima se garaže nalaze.

- Cene parkiranja sada su nešto veće u garažama i parkiralištima u centru grada, poput garaže na Obilićevom vencu ili kod Beton hale. Ostavljanje vozila na parkiralištima na periferiji znatno je jeftinije. Ovim se ujedno podržava i namera Grada da se sugrađani češće parkiraju van "kruga dvojke" i da do centra prestonice dolaze vozilima javnog prevoza - kažu iz JKP "Parking servis".

U centru grada i do 120 dinara

Tako sada parkiranje u garaži "Obilićev venac" košta 120 dinara po satu, a koštalo je 100 dinara. Dnevno parkiranje ovde košta 1.500 dinara. U garaži "Vukov spomenik" ostavljanje vozila se plaća nešto jeftinije, 80 dinara po započetom satu, dok je dnevna karta takođe 1.500 dinara.

U garaži "Botanička bašta" sat je 60 dinara, dok dnevna karta košta 1.000 dinara. Na parkiralištima "Politika", "Donji grad" i "Kapetanija" parkiranje je 120 dinara po započetom satu, dok je pre bilo 100 dinara. I ovde jednodnevna karta košta 1.500 dinara. Na parkiralištu "Milan Gale Muškatirović" 60 dinara, a celodnevno 1.000.

Najjeftinije je parkiralište u "Bloku 43", gde početni sat košta 40 dinara, a dnevno parkiranje 80 dinara

Parkiranje nije poskupelo na parkiralištu VMA i na parkiralištima koja se nalaze u blizini drugih bolnica. Ujedno, ovde je parkiranje u prvih 30 minuta besplatno za sve korisnike.

JKP "Parking servis" upravlja sa osam javnih garaža, kapaciteta oko 2.800 parking-mesta i 15 parkirališta, koja se nalaze u užem i širem gradskom jezgru. U njima je korisnicima na raspolaganju oko 4.250 parking-mesta.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading