Rekonstrukcija Balkanske ulice počinje 10. jula i trajaće do 15. oktobra!

Autor: beograd.rs

Vesti

07.07.2018

09:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i predsednica gradske opštine Savski Venac Irena Vujović posetili su danas Balkansku ulicu kako bi razgovarali sa stanarima i najavili rekonstrukciju ove ulice koja će početi u utorak, 10. jula.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Goran Vesić

Vesić je rekao da će se radovi odvijati u Balkanskoj ulici od Ulice Gavrila Principa do Ulice kraljice Natalije.

- U toku radova predviđena je rekonstrukcija vovovodne i toplovodne mreže, rekonstrukcija kolovoza i trotoara, kao i rekonstrukcija i izrada kolovoznog zastora od sitne kamene kocke - rekao je zamenik gradonačelnika i dodao da će trotoari biti urađeni od kamenih ploča.

Radove će, izvoditi gradska javna preduzeća, istakao je Vesić i dodao da će u toku radova ulica biti zatvorena za saobraćaj, uz obezbeđen pešački koridor.

Predsednica opštine Savski venac Irena Vujović podsetila je da je povodom rekonstrukcije Balkanske ulice sa građanima pre godinu dana održan sastanak u prostorijama Opštine Savski venac kako bi se čulo  i njihovo mišljenje.

- Drago mi je da su se stekli uslovi da počnu radovi i da ispunimo obećanje dato građanima. Veoma smo zahvalni rukovodstvu grada Beograda što izlazi u susret predlozima opštine i zajedno sa nama ulaže ogromne napore da Savski venac bude uređena opština i bolje mesto za život - rekla je Vujovićeva naglasivši da su građani najveći inicijatori svega što se radi na ovoj opštini.

Vujović i Vesić su se dogovorili da se na uglu ulica Admirala Geparta, Sarajevske i Gavrila Principa na platou gde je decenijama bio nelagalni zidani objekat izgradi urbani džep kako bi građani okolnih zgrada mogli da koriste ovaj javni prostor.

Vesić je rekao da će Balkanska ulica po završetku rekonstrukcije biti proglašena posebnom turističkom zonom odnosno ulicom “starih zanata” i da na to projektu već mesecima radi Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda. Naglasio je da će početkom sledeće godine i blizini Balkansle početi radovi na rekonstrukciji Savskog trga na kome će 28. juna sledeće godine biti postavljen spomenik Stefanu Nemanji kao i da će Grad Beograd rekonstruisati ulicu Kraljevića Marka koja postaje pešačka. 

 - Ako tome dodamo rekonstrukciju zgrade stare Železničke stanice i njeno pretvaranje u Istorijski muzej Srbije, rekonstrukciju hotela Bristol, Hercegovačke, Travničke i Karađorđeve ulice jasno je da će ovaj kraj Savskog venca biti potpuno uređen i da će stanovnici ovog dela grada moći da uživaju u promenama i razvoju - naglasio je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading