OPET SE PALE SAVSKE VATRE: Počinje tradicionalno takmičenje u kuvanju riblje čorbe

Autor: Republika

Vesti

06.07.2018

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opet se pale Savske vatre, tradicionalna manifestacija, takmičenje u kuvanju riblje čorbe, posvećena reci Savi, ribi, ekologiji, sportu, kulturi, zabavi i prijateljstvu, ove godine se održava po devetnaesti put.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen/pikemanSerbia
Foto: Ilustracija

Na obali reke Save, u neposrednoj blizini Beogradskog sajma, pored restorana Nostalgija – centar "Šest topola", zapaliće se vatre, zamirisati riblja čorba, sportisti i takmičari u različitim disciplinama, odmeriće svoje snage. Naravno, neće izostati zabava, pesma i igra, smeh i radost i tradicionalna ferijalna druženja, a biće i nagrada.

Ferijalni savez Srbije i Turistička Organizacija Beograda zajedno sa Sportsko-ribolovačkim društvom Senjak i Beogradskim sajmom su glavni "krivci"  što se svake prve subote u julu pale Savske vatre i okupljaju Beogradjani i njihovi gosti na obali svoje reke.

Manifestacija koja oživljava prostor Savskog keja na teritoriji gradske opštine Savski venac, koja kroz dešavanja pored vode, a i u vodi, omogućava da se širi radost, dobre vibracije i prijateljstvo medju ljudima, a sve to pod sloganom "Sidji do reke" održaće se u subotu, 07.јula 2018. godine, na keju pored Save, pored restorana Nostalgija – centar "Šest topola", od 10 do 18 časova. Ekologija je, kao i svih ovih godina, najvažniji segment manifestacije: sticanje navika u očuvanju prirode, posebno reka i njihovih obala. 

Druga godina za redom takmičenje u kuvanju ribljih čorbi organizuje se pod nazivom Mamorijal "Nikola Simić" istaknuti glumac i dugogodišnji prijatelj i predsednik žirija manifestacije Savske vatre. 

Na takmičenju učestvuju ekipe Ferijalnog saveza Srbije, sportsko-ribolovačka društva, udruženja građana, deca i građani iz više gradova Srbije, a očekujemo i učesnike iz inostranstva, kao i predstavnike privrednih društava, javnih preduzeća i preduzetnika Beograda i Srbije.

 Prateći program: Ribolovačko društvo Senjak organizuje zajedničko pecanje za decu na obali Save pod sloganom "Udicom protiv droge".Pribor za pecanje je obezbedjen, a može i lični. Valja zaraditi za ručak. Ali to nije sve.

Savske vatre ne mogu da se zamisle bez takmičenja u gadjanju vazdušnom puškom, takmičenja u pikadu, спортскомvišeboju i ekipnog takmičenja u nadvlačenju konopca. Najboljima sleduju zanimljive nagrade. Kao i obično, najvažnije je posvetiti ovaj dan reci, uživati u prirodi, dobro se zabaviti i družiti se uz bogat kulturno-umetnički i zabavni program.

 Nekoliko godina unazad Savske vatre su uključene u turističku ponudu Beograda i deo su turističke ponude i programa manifestacija Turističke organizacije Beograda. Beogradjanima koji su privilegovani gradjani Evrope, jer žive na lepom plavom Dunavu i zelenoj Savi, poručujemo: Sidjite do reke i dodjite na Savske vatre!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading