VESIĆ: Sistemske mere za rešavanje problema poplava

Autor: Tanjug

Vesti

30.06.2018

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Do trajnog rešenja problema poplava može doći jedino uspostavljanjem sistemskih mera, među kojima je izrada planova svih bujičnih vodotokova na teritoriji grada, kao i stroga kontrola i kažnjavanje onih koji bacaju otpad u kanale", izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, prenosi Beoinfo.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Goran Vesić

On je u izjavi za Studio B predložio i da se uvede neka vrste obaveznog osiguranja kako bi građani mogli imovinski efikasnije da se zaštite.

Napomenuo je da u petak za samo četiri do pet sati na nekim mestima palo i oko 60 litara kiše po metru kvadratnom, dok je tokom velikih poplava u Obrenovcu palo 180 litara, ali za sedam dana.

Mi ćemo na sledećoj sednici Skupštine grada doneti odluku da se uradi plan detaljne regulacije svih bujičnih vodotokova na teritoriji grada, najavio je Vesić.

Iza toga, kako je dodao, će slediti izrada projekata kako bismo mogli da konkurišemo sa njima i rešavamo problem vodotokova drugog reda, što iz sopstvenih, što iz sredstava republike ili Evropske unije i donatora.

On je istakao i da su mnogi kanali i potoci zapušeni bacanjem đubreta, postajući tako kontejneri za građane koji žive u blizini.

Mislim da je vreme da se takvo ponašanje tretira kao ugrožavanje bezbednosti i da ljudi koji to rade budu kažnjeni, jer ugrožavaju ne samo svoju bezbednost već i drugih ljudi, rekao je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading