Mladenović pozdravio "kolektivno venčanje": Ispred Starog dvora uzelo se 55 parova!

Autor: Republika

Vesti

20.05.2018

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović pozdravio je danas učesnike svečanosti "Kolektivno venčanje", koja je po tradiciji održano na platou ispred Starog dvora.

Foto: beoinfo.rs
Venčalo se 55 parova

Mladenović, ujedno i predsednik Organizacionog odbora  manifestacije,  je tom prilikom mladencima koji su danas izgovorili sudbonosno "da" poželeo mnogo sreće u daljem zajedničkom životu.

 – Mi smo izuzetno ponosni na ovu manifestaciju, na dvadeset godina "Kolektivnog venčanja". Ni jedan grad u svetu nema ovakvu manifestaciju. Ono što je najvažnija poruka kolektivnog venčanja jeste da je porodica osnov našeg društva i da moramo da je čuvamo i da je negujemo. Danas je jedan svojevrstan i poseban praznik porodice i braka. Čestitam mladencima u ime Grada Beograda i svih Beograđana – rekao je Mladenović.

RepublikaFoto: beoinfo.rs
Andreja Mladenović

On im je poželeo puno uspeha u braku, puno sreće, zdravlja, dece,  da uživaju u zajedničkom životu, poštuju jedni druge i dodao da se nada da će im ovaj dan zauvek ostati  u sećanju.

RepublikaFoto: beoinfo.rs
Čoporatvino sudbonosno "DA"

Grad Beograd podržava ovu manifestaciju upravo otvaranjem dvora i na taj način pružanjem domaćinstva i svega onoga što je najvažnije da taj svečani čin prođe. 

Kolektivno venčanje održano je dvadeseti put, pod pokroviteljstvom Skupštine grada, a venčanje su ove godine obavili matičari opštine Palilula.

Prvo kolektivno venčanje održano je 1999. godine za vreme NATO bombardovanja, kao svojevrsna poruka mladima da ljubav može da pobedi sve. Od tada se održava jednom godišnje, u vek u maju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading