(VIDEO) VOZAČ GSP - ISPRAVNO ILI NE: Šta ako naglo prikočim, a ON nekoga UJEDE

Autor: blic.rs

Vesti

11.05.2018

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je u pitanju unošenje kućnih ljubimaca u autobuse, zakon je izričit, ali nesuglasice u javnom prevozu su svakodnevnica između ljubitelja životinja i onih koji zakon poznaju. Jednu takvu scenu nedavno su zabeležili putnici na liniji 27.

RepublikaFoto: twitter.com/laura_annoying
Incident u beogradskom prevozu, Ilustracija

Na snimku objavljenom u fejsbuk grupi "Savez ozbiljnih sindikalaca GSP" zabeležena je situacija sa linije 27, koja saobraća od Trga republike do Mirijeva. Naime, u prepodnevnim časovima jedna od putnica je uvela psa u autobus, bez odgovarajućeg transportera i držeći ga u ruci. Vozač je zaustavio autobus i odbio da nastavi vožnju dok životinja ne napusti vozilo, što je izazvalo burnu reakciju ostalih putnika.

Putnici su istakli da im ne smeta pas u autobusu, da su platili kartu i da žele da se vožnja nastavi kako ne bi zakasnili na poslove.

- Šta ako prikočim, pa ujede nekog? - upitao je vozač i nakon verbalnog nasrtaja putnice koja snima, zatvorio se u kabinu.

- Vozač je u potpunosti postupio u skladu sa onim što su njegove dužnosti - navodi se u objavi SOS sindikata, u kojoj piše i da će vozača predložiti da bude novčano nagrađen zbog izuzetno primerene i profesionalne reakcije u stresnim okolnostima.

Oni su podsetili i da putnik u vozilo može uneti psa visine do 40 santimetra mereno u visini grebena i mačku, u posebnom transporteru prilagođenom vrsti i veličini psa ili mačke, u periodu od 9.00 do 13.00 časova i 18.00 do 24.00 časa.

 

 

Transporterom se smatra sanduk, kutija, kavez ili bilo koja druga čvrsta konstrukcija za transport životinja u vozilu primerena vrsti životinja. Transporter mora biti takav da obezbeđuje ventilaciju za životinje, dovoljno slobodne podne površine i visinu koja odgovara njihovoj veličini tako da mogu da stoje ili legnu, osim ako tehnički protokol ili posebni uslovi za dobrobit životinja zahtevaju drugačije.

Transporter mora biti opremljen da obezbeđuje sigurnost životinja, tako što je zatvoren na odgovarajući način (katancem, bravom ili rajsferšlusom) kojim se onemogućava provlačenje šape, njuške ili bežanje životinja, kao i ispadanje i curenje hrane, izmeta i drugih otpadaka.

Na Fejsbuku postoje i oni koji kažu da ima mnogo većih problema u javnom prevozu od pasa i čude se zašto vozači ne štite putnike od manijaka, a ne od "psa koji ima dve, tri kile".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading