BRAVO: Spasili patku i pačiće iz fontane kod Hajata i odneli na Savu!

Autor: Republika

Vesti

10.05.2018

11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre nekoliko dana na Internetu su se pojavile fotografije patke i pačića koji plivaju u fontani hotela Hajat. Svi su bili oduševljeni ovim prizorom, misleći da ova pačija porodica uživa. Međutim, oni su, bili u agoniji. Akcijom građana su spaseni.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Spasili ih agonije

- Naime, patka i pačići na fotografiji ne uživaju, već su u agoniji. Patka se nekako ugnezdila u žbunu u sredini fontane pored prometne raskrsnice. Kad je došlo vreme da spusti pačiće na reku, ona ih je nagonski spustila u vodu fontane. Pačići unutra ne mogu da prežive ali nisu mogli sami da izađu napolje zbog visokih zidova. Ipak, akcijom građana su pačići spaseni - rekao nam je Nemanja Carević iz udruženja građana "Divlji Beograd".

Foto: Privatna arhiva
Put do reke Save

Milja Vuković, rukovodilac projekta "Divlji Beograd" (Udruženje građana "In Akt"), je zajedno sa zaposlenima "NIS Gazprom Neft"-a izvadila pačiće iz fontane mrežom uz pomoć Jelene Kovačević.

Nakon toga oni su ih u gajbici preneli do Save a patka ih je sve vreme strpljivo pratila. Preko pešačkih prelaza građani su blagovremeno zaustavljali saobraćaj da bi patka mogla da pređe bezbedno. Na kraju je pačja porodica spojena na sigurnoj obali Save.

U sličnim situacijama, kada građani primete da patka sa pačićima pokušava da se probije do reke, oni treba da učine sve da pomognu ili da makar nazovu udruženja za zaštitu životinja da pomognu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading