DIVLJACI SA KOŠUTNJAKA KRIJU SE OD POLICIJE: Bahate "drvoseče" se zavukle u mišju rupu!

Vesti

02.05.2018

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ni traga ni glasa od huligana koji su u ponedeljak uoči 1. maja iz čiste obesti sekirom posekli zaštićeno drvo u Košutnjaku!

RepublikaFoto: Tanjug/printskrin
Manijaci koji su sekli drvo

Čim je u javnosti odjeknula vest da im zbog ilegalne seče, pored novčane, preti i kazna zatvora, mladići sa Ceraka ne izlaze iz kuća. Međutim, policija traga za njima i kad ih konačno pronađe, moraće da odgovaraju. Čak će dobiti zadatak da sami posade nekoliko stabala, najavljuje za Srpski telegraf ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan.

DANIMA SE SPREMALI

- Policija radi na utvrđivanju identiteta tih mladića. Predložićemo da se protiv njih podignu krivične prijave. A ako se utvrdi da je posečeno više od jednog kubika drva, onda je reč o krivičnom delu za koje je predviđena i kazna zatvora. Radi se o zaštićenom dobru i nema sumnje da će kazna biti stroga - kaže Trivan.

On dodaje i da je bio zaprepašćen snimkom na kom se vidi kako mladić zamahuje sekirom i iz sve snage udara po 10 godina starom stablu u zaštićenoj park šumi, dok njegovi drugovi i drugarice sve to ushićeno posmatraju.

Ovaj video-snimak zapalio je društvene mreže, a navodno je reč o momcima sa Ceraka rođenim 1997. godine. Kako su sami priznali, za seču su se pripremali danima i tražili su pogodno mesto!

- Svake godine se ovde okupljamo i svake godine smo sve bezobrazniji. Danas smo srušili tri drveta, a sledeće ćemo pet - bez srama su ispričali bahati momci.

RepublikaFoto: Tanjug
Goran Trivan

ŠAMAR CELOM DRUŠTVU

Posle skandaloznog snimka seče reagovale su i nadležne inspekcijske službe Ministarstva poljoprivrede, čuvarska služba JP "Srbijašuma", pripadnici MUP i komunalne inspekcije, koje su izvršile uviđaj. Ruža Helać iz Vojvođanske zelene inicijative smatra da dodatno zastrašuje što tako mladi ljudi ne znaju za moralne norme i granice.

Kad ih policija pronađe, dobiće zadatak da i sami posade nekoliko stabala - Goran Trivan, ministar za zaštitu životne sredine

- To što su pobegli odmah nakon što je snimak seče uzburkao javnost samo dokazuje da nisu ni bili svesni koliko je pogrešno ono što čine i da nemaju svest o tome šta je ispravno, a šta nije. Njihovo ponašanje u stvari je šamar celom društvu - zaključuje Helaćeva.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading