LEČE GA U ZOO VRTU: Šta se zaista desilo labudu sa Save

Autor: Republika

Vesti

30.04.2018

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Labudu koji je pronađen na Savi krila nisu odsečena, ali jeste teško povređen i sada je u beogradskom zoološkom vrtu, saznaje B92.net. Uzrok povreda – nepoznat.

RepublikaFoto: pixabay.com
Životinje nam ništa nisu zgrešile

Jedna od glavnih vesti u nedelju bila je da je kod Beogradskog sajma pronađen labud kojem su odsečena krila, što je u javnosti izazvalo buru oštrih komentara.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova potom su saopštili da su reagovali na dojavu jednog građanina koji je labuda pronašao, kao i da je teško povređenu životinju odnela ekipa Veterine Beograd.

- Labudu nisu odsečena krila, kao što su mediji preneli, već mu je povređeno jedno krilo. Preuzeli su ga veterinari zoološkog vrta, oni su adekvatniji za zbrinjavanje - kažu za B92.net iz Veterine Beograd. 


Iz beogradskog zoološkog vrta za B92.net takođe ističu da labudu nisu krila odsečena, već da mu je desno krilo teže povređeno. 

- Povreda je dosta velika, a rana nije nastala juče, već sigurno pre nekoliko dana jer je primećena gangrena. Rana je hirurški obrađena i labud je pod terapijom - navode iz Beogradskog zoo-vta. 

Kako kažu, povređeni labud će kod njih biti dok traje oporavak. 

Ipak, uzrok povrede i dalje nije poznat. Jedan od svedoka koji je video kako povređenog labuda izvlače iz vode rekao je u nedelju ekipi televizije Prva da postoji mogućnost da je labuda povredio propeler čamca. 

- Povreda je nastala mehaničkim putem, ne možemo sa sigurnošću reći na koji način, ali teško da je od propelera jer bi u tom slučaju krilo najverovatnije bilo amputirano - ističu iz beogradskog zoološkog vrta. 

Podsećamo, Beograd je već godinama dom nekoliko desetina labudova koji slobodno žive na rekama, a najviše ih ima na Zemunskom keju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading