"Otvoriti što više centara za mentalno zdravlje"

Autor: Tanjug

Vesti

26.04.2018

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišao je danas prvi Centar za mentalno zdravlje u Beogradu, koji je otvoren prošlog meseca, i poručio da će Ministarstvo podržati otvaranje što više takvih centara u Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar


Lončar je istakao značaj otvaranja Centra u zgradi ''Beograđanka'' u kojem građani mogu besplatno, bez uputa i zdravstvene knjižice, da se posavetuju sa stručnjacima o svim problemima vezanim za mentalno zdravlje. 

- Živi se izuzetno brzo, a statistike i predviđanja Svetske zdravstvene organizacije govore da će biti sve više onih kojima je potrebna pomoć u očuvanju mentalnog zdravlja. Ne želimo da čekamo da dođemo u takvu situaciju, pa da se tek tada organizujemo zbog čega smo i otvorili ovaj Centar - rekao je Lončar.

On je dodao da je za prvih mesec dana rada više od 500 građana posetilo Centar, a da je njih 110 prvi put zatražilo stručnu pomoć

Takva savetovališta, naveo je on, već su otvorena u Nišu, Vršcu i Kikindi.

Ministar je naveo da Centar radi svakog radnog dana od 9 do 18 časova i da pomoć pacijentima pruža tim stručnjaka sastavljen od psihijatara, psihologa i terapeuta. 


- Najveći deo problema se rešava ovde, a ako se proceni da je potrebno bolničko lečenje, pacijent će bit upućen u adekvatnu zdravstvenu ustanovu gde će odmah biti pregledan i vrlo brzo će mu biti određena terapija - naveo je Lončar. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading