IZBOR GRADONAČELNIKA BEOGRADA PRE ROKA?!

Autor: Tanjug

Vesti

07.04.2018

07:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi gradonačelnik Beograda može biti izabran i pre isteka zakonskog roka od 30 dana po konstituisanju gradskog parlamenta.

RepublikaFoto: Wikipedia
Skupština grada Beograda

Posle izbora prvog čoveka Beograda, steći će se uslovi da se biraju i svi organi Skupštine grada. Gradski menadžer Goran Vesić je rekao da će na konstitutivnoj sednici gradskog parlamenta, koja je zakazana za 9. maj, biti verifikovani mandati novih odbornika i izabran predsednik Skupštine grada i sekretar.

Gradonačelnika predlaže predsednik Skupštine, a kandidat za gradonačelnika predstavlja svoj program i tim koji čine zamenik i članovi Gradskog veća.

Lokalni izbori u Beogradu održani su 4. marta, a na njima je pobedila lista "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd", sa osvojena 64 odbornička mandata.

Lista "Dragan Đilas - Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju" imaće 26 odbornika, lista "Aleksandar Šapić - Gradonačelnik" 12, a koalicija SPS i JS osam odborničkih mesta.

Od 24 liste, koliko ih je učestvovalo na izborima u Beogradu, 20 nije prešlo cenzus.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading