NOVI REKORDI na aerodromu "Nikola Tesla"

Autor: Republika

Vesti

02.04.2018

08:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aerodrom Nikola Tesla Beograd nastavlja sa rekordima i u prvom kvartalu ove godine.

RepublikaFoto: Tanjug
Aerodrom Nikola Tesla obara rekorde

U martu je usluge beogradskog aerodroma koristilo 366.099 putnika, što je povećanje od 6,5 odsto u odnosu na mart 2017. godine. Zabeleženo je 4.355 poletanja i sletanja, dok povećanje prometa robe i pošte iznosi 21 odsto.

U prvom kvartalu 2018. godine usluženo je ukupno 997.518 putnika, što je 4 odsto više nego u istom periodu prošle rekordne godine, ostvareno je ukupno 12.178 poletanja i sletanja, dok je ukupan promet robe i pošte uvećan 27 odsto.

U ovom periodu, Aerodrom Nikola Tesla Beograd postavio je i nekoliko novih rekorda. Milioniti putnik uslužen je u već nedelju, 1. aprila, a 26. marta zabeleženo je za prvi kvartal rekordnih 180 poletanja i sletanja. Poslednjih dana marta, Aerodrom je čak 2 puta obarao istorijski dnevni rekord u broju putnika u prvom kvartalu, da bi 30. marta postavio novi istorijski dnevni rekord u prvom kvartalu, sa usluženih 15.846 putnika.

I pored neuobičajeno oštrih vremenskih prilika u martu, u prvom kvartalu tekuće godine zabeležena je, za zimski period, izuzetno visoka redovnost polazaka letova od 87,4 odsto. Unapređeni su i procenat velikih kašnjenja, koji je u ovom periodu iznosio 2,4 odsto, kao i prosečno kašnjenje, koje je iznosilo 7,01 minut. Ovakvi rezultati ostvareni su stalnim poboljšanjem kvaliteta opsluge aviona i putnika službi beogradskog aerodroma.

Zahvaljujući brojnim novinama i unapređenjima koja su predviđena, Aerodrom Nikola Tesla Beograd očekuje najbolju letnju sezonu do sada.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading