MIHAJLOVIĆEVA I MALI SA KINESKIM AMBASADOROM: Novim mostom spajamo Surčin i Obrenovac!

Autor: beograd.rs, Republika

Vesti

01.03.2018

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i kineski ambasador Li Mančang obišli su danas deonicu auto-puta Surčin–Obrenovac, u delu gde se gradi most koji će spajati ove dve beogradske opštine. Kako je tom prilikom istakao gradonačelnik, uz Beograd na vodi, ovo je jedno od najvećih gradilišta u glavnom gradu.

RepublikaFoto: beograd.rs
Mihajlovićeva i Mali sa Mančangom obišli radove

– Svi šipovi su već postavljeni, a stubovi završeni, tako da tokom proleća i leta počinje izgradnja gornjeg nivoa mosta. Do kraja 2019. i spočetka 2020. godine sve će biti završeno. Beograd će dobiti još jedan, jedinstven most jer premošćava i Kolubaru i Savu, ali je važnije što ćemo spojiti dve opštine, što će doprineti njihovom ekonomskom razvoju – naglasio je Mali, dodajući da će se na ovaj način spojiti i koridori 10 i 11. 

On je precizirao i da će kod petlje "Surčin" biti izgrađen nacionalni stadion, dok je na strani Obrenovca velika industrijska zona.

RepublikaFoto: beograd.rs

– Za nas je veoma važno da imamo što veći broj gradilišta. Saradnja s Vladom Republike Srbije nikada nije bila bolja i zajedno radimo na dobrobit i u korist građana Beograda – ocenio je Mali i podsetio da je rezultat te saradnje i Pupunov most, kao što će biti i gondola koja će spajati Kalemegdan i park Ušće. 

On je zahvalio ministarki Mihajlović, kao i kineskim prijateljima sa kojima će Beograd biti partner u izgradnji toplodalekovoda od TENT-a do "Beogradskih elektrana" i fabrike za prečišćavanje otpadnih voda u Velikom Selu. 

Li Mančang je istakao da su brojni zajednički projekti rezultat poverenja između dva naroda i dve vlade. On je izrazio uverenje da će ih u budućnosti biti još više. 

RepublikaFoto: beograd.rs

Zorana Mihajlović je podsetila da je početak radova na ovoj deonici svečano obeležen 1. marta 2017. godine, a godinu dana kasnije radovi teku i ispred predviđene dinamike. 

– Realizacija na današnji dan je 29 odsto, zbog čega zahvaljujem kineskom partneru i Gradu Beogradu – rekla je ministarka, ističući da je gradonačelnik sve vreme bio uz ovaj projekat – od pripreme dokumentacije do eksproprijacije. 

RepublikaFoto: beograd.rs

Ona je ocenila i da su svi projekti s kineskim partnerom rezultat ne samo prijateljstva dve zemlje već i dobrih ekonomskih odnosa. Takođe, grad i republika odlično sarađuju, a jedan od primera za to jeste prošlogodišnje ulaganje u putnu infrastrukturu Beograda od 1,5 milijarde dinara, dok je plan za ovu godinu tri i po milijardi dinara. Ona je najavila i da će se raditi deonica od Novog Beograda do Surčina, duga devet i po kilometara, s procenjenom vrednošću od oko četrdeset miliona evra. 

Događaju su prisustvovali predsednici opština Surčin i Obrenovac Stevan Šuša i Miroslav Čučković, direktori „Koridora Srbije” i „Puteva Srbije” Zoran Babić i Zoran Drobnjak, kao i predstavnici izvođača radova. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading