OTVOREN NOVI KLUB ZA STARIJE SUGRAĐANE U BATAJNICI

Autor:

Vesti

14.02.2018

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali 14. februara otvorili su Dnevni centar i klub za starije "Petar Ružić" u Batajnici.

RepublikaFoto: zemun.rs
Siniša Mali i Dejan Matić oduševili penzionere

U srdačnom razgovoru sa korisnicima kluba, čelnici su istakli da je poboljšanje životnog standarda starijih sugrađana jedan od prioriteta opštine Zemun i grada Beograda u koje spada i kvalitetnije iskorišćeno slobodno vreme u namenskim klubovima.

RepublikaFoto: zemun.rs


 - Budući da je prostor kluba u Bežanijskoj ulici mali za održavanje svih radionica koje stariji sugrađani nameravaju da osnuju, kao i da je udaljen onima koji žive u perifernim delovima opštine, Gradska opština Zemun je na incijativu penzionera ustupila Gerontološkom centru Beograd, odnosno Radnoj jedinici Dnevni klubovi i centri adekvatan prostor u Batajnici. Novi klub za starije sugrađane predstavlja znak pažnje i zahvalnosti za razumevanje, strpljenje i podršku za sve ono što su pružili u ostvarenju ciljeva, a to je vraćanje opštine Zemun i grada Beograda na put privrednog rasta, novih investicija, što je garant kvalitetnijeg života svih nas - rekao je Matić.

 Gradonačelnik Siniša Mali je podsetio da je u poslednje četiri godine otvoreno osam klubova za starije, kao i da ih u ovom trenutku u Beogradu ima 28.

 
- Potrudićemo se da iskoristimo svaki slobodan prostor da otvoramo nove klubove, poput ovog. Nastavljamo sa odgovornom socijalnom politikom i brigom o svim kategorijama stanovništva - rekao je gradonačelnik Mali.
 
Klub za starije ”Petar Ružić” u Batajnici je mesto gde će sugrađani moći da se dodatno edukuju, razonode, vežbaju i druže.
 
Događaju je prisustvovala gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, direktorka Gerontološkog centra Beograd Suzana Mišić i rukovodstvo Gradske opštine Zemun.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
maja

21.02.2018 13:51

Postovani, Gde se nalazi klub za starije "Petar Ruzic" u Batajnici? Objavili ste vest da je otvoren ali ne pise adresa a na internetu ne postoji njihova stranica....pitamo se da li uopste postoji taj klub. Hvala puno na informaciji!