VESIĆ U OBRENOVCU: Kanalizacija za oko 120 kuća!

Autor: beoinfo.rs

Vesti

31.01.2018

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U obrenovačkom naselju Braće Jugović završeni su radovi na izgradnji kanalizacione mreže i fekalno-crpne stanice, čime je, prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića, omogućeno da se na kanalizaciju priključi oko 120 domaćinstava.

RepublikaFoto: BEOINFO
vesić u Obrenovcu

Podsetivši da su radovi počeli pre 10 meseci, on je rekao da su prve kuće već počele da se priključuju.

- Uradili smo dobru stvar koja je poboljšala kvalitet života ovih ljudi - istakao je Vesić i naveo da je, između ostalog, sledeći korak da opština Obrenovac, preko svog kapitalnog budžeta, asfaltira ulice koje nisu asfaltirane u ovom naselju.Vesić je naveo da se u obrenovačkom naselju Šljivice radi tri i po kilometara kanalizacije i crpna stanica i dodao da je vrednost tih radova skoro 90 miliona dinara.- To je projekat koji je u toku. Završili smo rekonstrukciju reni bunara u Obrenovcu, za šta je izdvojeno 108 miliona dinara. Radimo kanalizaciju duž valjevskog puta i primarni cevovod Crna tačka - Bošnjaci u Obrenovcu - ukazao je gradski menadžer.

Dodao je da su to veliki projekti koji se rade, a koji se tiču kanalizacije i vodovoda.

- Ovo što smo danas uradili, što smo omogućili ljudima da se priključe na kanalizaciju, je deo plana koji sprovodimo, a to je da za 10 godina na teritoriji grada Beograda svaka kuća ima kanalizaciju. Na žalost, još uvek je veliki procenat Beograda bez kanalizacije, negde oko trećina grada nema kanalizaciju, što je mnogo i nedopustivo - rekao je Vesić i dodao da je veliki problem i to što sva naša kanalizacija ide u Savu i Dunav.

RepublikaFoto: BEOINFO

Da bi taj problem bio rešen, poručuje Vesić, potrebno je oko milijardu evra.

- Radimo na tome zajedno sa Vladom Srbije. U toku su pripreme za izgradnju prve fabrike za preradu otpadnih voda u Velikom selu. Nama treba pet takvih fabrika na teritoriji Beograda i da uradimo nedostajuću kanalizaciju što je veliki posao, ali je civilizacijski posao i to moramo da završimo - podvukao je Vesić.

Navodeći da je u poslednje četiri godine uloženo oko 350 miliona evra u prigradske opštine, on je rekao da je to više nego što je to bio slučaj u periodu od 2008. do 2012. godine kada je za to uloženo oko 100 miliona evra.

- Na taj način pokušavamo da doprinesemo tome da se Beograd razvija ravnomerno, da svi delovi grada imaju osnovnu infrastrukturu i da se građani osećaju kao građani Beograda, a ne da postoje, kao što su postojali ranije, građani prvog i drugog reda - zaključio je Vesić.

Događaju je prisustvovao i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Aleksa

31.01.2018 16:29

Preko sto domaćinstava će dobiti kanalizaciju.Sve pohvale za Vesića i čelne ljude opštine Obrenovac.