POPOVIĆ: U BORČI NIČE GRAD BUDUĆNOSTI - Na desetine hiljada radnih mesta!

Autor: srpskanarodnapartija.rs

Vesti

10.12.2017

14:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj i lider Srpske narodne partije, Nenad Popović, poručio je da ova partija od danas započinje kampanju za beogradske izbore u kojoj će građanima glavnog grada ponuditi viziju Beograda kao "pametnog grada".

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Nenad Popović

- SNP Beograđanima nudi viziju Beograda koji će biti digitalni i pametni grad, gde je primena tehnoloških inovacija put za dobijanje efikasnijih i jeftinih usuga u oblasti gradske uprave, javnog transporta, komunalnih preduzeća, zdravstvene zaštite i obrazovanja - istakao je Popović na konvenciji ove partije u Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
SNP razgovaraće sa Naprednjacima o Beogradskim izborima

- Imamo prijatelje u najvećim gradovima, od Kine, preko Rusije i zapadne Evrope, sve do SAD, u kojima su takve inovacije već primenjene, i koji će nam rado pomoći, kroz transfer znanja i tehnologija, da ih uspešno primenimo u Beogradu - naglasio je Popović. 

On je ukazao da SNP želi da Beograd učini centrom inovacionog preduzetništva na Balkanu.

 - Želimo da Beograd učinimo gradom u kojem će svaki mladi preduzetnik, inženjer i naučnik, uz pomoć Grada i države, dobiti šansu da realizuje svoje preduzetničke ideje i stvori nova radna mesta - istakao je Popović.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
SNP počinje kampanju za Beogradske izbore

On je istakao da će u Beogradu uskoro početi gradnja najsavremenijeg srpsko-kineskog industrijskog parka.

- Vlada Srbije i ja kao ministar, učinićemo sve da što brže – pored Pupinovog mosta u Borči – kao simbola prijateljstva srpskog i kineskog naroda, nikne park u kojem će raditi najsavremenije kineske  i svetske kompanije. To će biti grad budućnosti gde će biti otvoreno desetine hiljada novih radnih mesta - naglasio je Popović.

Popović je poručio da današnjim skupom SNP započinje izbornu kampanju za grad Beograd.

- Od danas krećemo  u narod, u svaku opštinu i svaku kuću u Beogradu, od Lazarevca do Surčina. Učinićemo sve da se našim svakodnevnim  radom i posvećenošću, razvoj Beograda nastavi - rekao je Popović.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
SNP za budućnost Beograda

 

On je istakao da će zbog "političkog značaja Beograda za celu Srbiju", SNP razgovarati sa Srpskom naprednom strankom o načinu izlaska na te izbore.

- Imamo odličnu saradnju sa SNS na svim nivoima vlasti. Mi smo dve državotvorne partije koje su garant da Srbija nikada neće ući i NATO i da nikada neće uvesti sankcije Rusiji. Naše partije su garant da će Beograd nastaviti da se razvija i da će se u njemu graditi nove ulice, škole, zdravstvene ustanove - rekao je Popović.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Nenad Popovic na konvenciji SNP u Beogradu.

Okupljenima se obratila i predsednica gradskog odbora SNP, doktorka Marija Radulović, koja je ukazala da je ova partija posebno okrenuta starijim sugrađanima.

- Kao lekar u Hitnoj pomoći svakodnevno se susrećem sa ljudima kojima je pomoć nužna. Svojim znanjem i iskustvom želimo da doprinesemo da se zdravstvene i socijalne usluge približe običnom čoveku. Da ljudi koji žive u selima u prigradskim opštinama Beograda, ne moraju da strepe da li će imati osnovnu medicinsku zaštitu - rekla je Radulović.

Ona je poručila da ne smemo da zaboravimo ni naše mlade naraštaje, "njihovu energiju, snagu  i pamet koju nose".

- U Beogradu imamo odličan univerzitet, odlične tehničke fakultete, sjajne mlade inženjere kojima treba pružiti šansu da se uključe u razvoj našeg glavnog grada. Oni su ti koji, uz našu podršku, treba Beograd da učine centrom inovacija i tehnološkog razvoja ovog dela Evrope - rekla je Radulović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading