NIKODIJEVIĆ U RUSIJI: Dogovorena saradnja Beograda i Sankt Peterburga

Autor: Republika

Vesti

05.12.2017

17:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević sastao se u Vladi Grada Sankt Peterburga sa prvim zamenikom predsednika Komiteta za međunarodnu saradnju Sergejom L. Markovim, sa kojim je razgovarao o uspostavljanju i unapređenju bilateralne saradnje dva grada.

RepublikaFoto: beograd.rs
Sergejom L. Markovim i Nikola Nikodijević

Sagovornici su se dogovorili i o početku uspostavljanja intezivnijih odnosa ova dva grada.

Ovom prilikom, Nikola Nikodijević istakao je da Vlada Republike Srbije i Ruska Federacija imaju veoma dobre odnose. 

- Vlada Republike Srbije neguje tradicionalne prijateljske odnose sa Rusijom, a Beograd želi da unapredi te odnose uspostavljanjem uspešne saradnje i sa Sankt Peterburgom. Kao što je poznato, Rusija i Srbija su prijatelji i saveznici i u tom pravcu želimo i dalje da se krećemo, da učvrstimo naše odnose i da nastavimo sa pozitivnom tradicijom koju gaje naša dva naroda - rekao je Nikodijević.

Svake dve godine, Beograd tradicionalno obnavlja program saradnje sa Vladom Grada Moskve, naveo je Nikodijević, i dodao da je želja da i Grad Beograd ostvari takav odnos sa Sankt Peterburgom.

Predsednik Skupštine Beograda boravi u Sankt Peterburgu na poziv gubernatora Georgija Poltavčenka, sa kojim će se takođe sastati na svečanoj večeri koju gubernator priređuje u čast delegacija koje su prisutne na kongresu "Sankt Peterburg i slovenski svet".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading