NEMA VIŠE KUVANJA U GSP! Vesić naredio hitnu kontrolu rada klima uređaja u prevozu

Autor: Republika

Vesti

30.06.2021

09:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je sekretarijatima za javni prevoz i inspekcijske poslove naložio da odmah počnu kontrolu rada klima uređaja u javnom prevozu.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto: Ilustracija

Vesić je svim prevoznicima, gradskim i privatnim, poručio da će Grad oštro kažnjavati prevoznike u čijim vozilima ne rade klima uređaji.

- Neverovatno mi je da svakog leta imamo istu priču. Neki ne uključuju klimu kako bi štedeli gorivo, a neke ne interesuje da poprave klime. A zašto bi kada se vlasnici i direktori tih kompanija voze u klimatizovanim kolima? Ne znam kako ih nije sramota. Važno je da zarade na prevozu ljudi, da naplate svaki dinar od grada, a kada treba da uključe klimu imaju stotinu izgovora - rekao je Vesić i poručio: 

- Kažnjavaćemo ih, a moja poruka privatnim prevoznicima je da im uskoro ističe ugovor i da grad neće ubuduće da radi sa onima koji su bahati i ne poštuju Beograđanke i Beograđane. Oni vas plaćaju, naše građanke i građani, i tretirajte ih kao ljude.

Zamenik gradonačelnika je objasnio da se tokom letnjeg reda vožnje, na gradskim linijama nalazi ukupno 1.136 vozila i to 736 vozila gradskog prevoznika GSP i 400 vozila privatnih prevoznika, dok na prigradskim linijama prevoz putnika obavlja 242 vozila Laste, Lastre i Strele.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Zoran

01.07.2021 06:21

Česta je pojava da putnici u autobusima u kojima radi klima uređaj otvaraju prozore da bi se proluftirali, a tako ohlađeni vazduh iz vozila "curi" napolje i poništava rad rashladnih uređaja. Kad neko od putnika zatvori prozor odmah se nađe drugi koji otvara.

ShKoMi1

03.07.2021 19:53

Naravno da treba da rade, svi OČIŠĆENI I SERVISIRANI klima uređaji, u svim vozilima GSP-a, a ne da izvor raznoraznih zaraza budu u i na tim filterima, što će naravno opet dovesti do širenja OPET NEKIH PANDEMIJA !

Zoma

07.07.2021 18:22

Redovno se dešava da kad sednete u autobusu odeća vam bude kao da ste sedeli na odžaku.