HUMANOST NA PRVOM MESTU: Deo prihoda od "Beogradske zime" onima kojima je najpotrebnije

Autor: Tanjug

Vesti

28.11.2017

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da će do 15. februara biti podnet izveštaj o prihodima i rashodima u vezi sa organizacijom manifestacije "Beogradska zima", navodeći da će ta manifestacija imati humanitarni aspekt i da će jedan deo prihoda otići u humanitarne svrhe.

RepublikaFoto: Tanjug/Beoinfo
Siniša Mali

- U ovom trenutku, po budžetu koji smo mi izdvojili za organizaciju te manifestacije, ukupan iznos je nešto iznad 100 miliona dinara - rekao je Mali odgovarajući na pitanja novinara na konferenciji u Starom dvoru.

On je istakao da se očekuje bar 20 odsto više prihoda nego što je bilo prošle godine.

- Prošle godine, ako se ne varam, smo prešli 20 miliona evra. Ove godine očekujemo bar 20 odsto više od toga s obzirom da ove godine očekujemo mnogo veći broj turista, odnosno bar 20 odsto više turista - istakao je Mali.

Na konstataciju novinarke da je 2014. godine organizacija dočeka Nove godine koštala osam miliona dinara i pitanje kako to da se sada došlo do cifre od 100 miliona dinara gradonačelnik je odgovorio da je ranije bila neophodna podrška sponzora, s obzirom da je Grad bio u lošoj finansijskoj situaciji.

- S obirom da smo završili konsolidaciju naših javnih finanasija, nismo toliko više zavisili od sponzora nego smo odlučili da upravo većinu troškova pokrijemo mi, kroz gradski budžet - rekao je Mali.

Inače, on je na konferenicji najavio da će za doček Nove godine u Beogradu na platou ispred Narodne skupštine Srbije nastupiti grupa Riblja čorba, Aca Lukas i bend Balkanika, a da će dan pre toga, 30. decembra, publiku zabavljati grupa Van Gogh, Željko Samardžić i grupa Zana.

Na Sava promenadi će 29. decembra biti održani koncerti grupa Ortodox celts i Ničim izazvan, dodao je Mali.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading