VESIĆ SAOPŠTIO LEPE VESTI: Sva deca u Beogradu od prvog do četvrtog razreda dobiće tablete i digitalne udžbenike!

Autor: Republika

Vesti

28.05.2021

08:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sva deca na teritoriji grada Beograda od prvog do četvrtog razreda dobiće 1. septembra besplatne tablete od Grada Beograda, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući u jutarnjem programu Studija B.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Goran Vesić

Tablete će za tačno 67.592 deteta zadužiti njihovi roditelji. Tableti će se dobijati na tri godine, u njima će biti besplatna kartica uz vaj-faj, tako da će svako dete imati internet bez obzira na to da li roditelji u kući imaju internet ili ne. Svi učitelji i nastavnici, njih 6.949 na teritoriji grada, dobiće do novembra laptopove kako bi mogli da održavaju nastavu, a sva deca od prvog do četvrtog razreda dobiće digitalne udžbenike kako bi mogli da ih koriste na tabletima. To znači da će Beograd biti jedan od retkih gradova u Evropi u kojem će 70.000 dece učiti na digitalni način i tako se pripremiti za 21. vek. Beograd je uložio mnogo novca u taj projekat, ali mislim da je to dobra investicija – kazao je Vesić.

On je ukazao da i dalje ima direktora škola koji ovu informaciju nisu preneli roditeljima.

To čine zato što im je u interesu da se kupe određeni udžbenici, otvoreno lobiraju i govore kako se to neće dogoditi. Narednih desetak dana ministar Ružić i ja sastaćemo se sa direktorima škola i otvoreno ćemo im reći da će javno biti zatražena smena onih direktora koji ne budu obavestili roditelje da će im deca dobiti digitalne udžbenike. Ranije smo već imali sastanak sa direktorima kada smo ih obavestili o tome, a ovo što sada neki rade je čist bezobrazluk. "Telekom” radi opremanje svake učionice vaj-fajem, sada je u Beogradu pokriveno 90 odsto škola, a do 1. septembra biće urađeno svako područno odeljenje i svaka učionica. Dakle, svako dete od prvog do četvrtog razreda dobiće tablet, digitalne udžbenike, besplatni vaj-faj u tabletu, a direktorima poručujem da ne rizikuju da ih javno prozivam. Projekat ćemo sprovesti i bićemo ponosni jer će deca biti spremna za život u 21. veku – istakao je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading