Vesić: Najkasnije sutra, a možda i danas prelazimo prag od 50 odsto vakcinisanih!

Autor: Republika

Vesti

28.05.2021

07:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beogradu nedostaje 5.565 vakcinisanih kako bi tačno polovina punoletnog stanovništva našeg grada bila imunizovana i zaštićena.

RepublikaFoto: Tanjug
Goran Vesić

Očekujem da se to dogodi najkasnije sutra, a možda i danas  – rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući na jutarnjem programu Studija B. 

Zaključno sa jučerašnjim danom u Beogradu je vakcinisano 690.157 lica, što iznosi 49,6 odsto ukupne punoletne populacije. Revakcinisano je 580.892 lica, što iznosi 41,7 odsto ukupne punoletne populacije. U populaciji između 65 i 74 godine vakcinisano je 79.01 odsto ljudi – rekao je Vesić.

On je objasnio da je u našem gradu od početka masovne imunizacije dato je 1.271.049 doza vakcina.

Vesić je poručio da nedostaje još samo malo da bi Beograđani uspeli i postigli cilj.

 – Čim Beograd pređe pedeset odsto vakcinisanih mi ćemo tražiti produženje radnog vremena za ugostitelje do ponoći, a najverovatnije do 01 sat kao i da se u Beogradu organizuju koncerti, svadbe i druga javna okupljanja. Beograđanke i Beograđani su to zaslužili – rekao je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading