VESIĆ UGOSTIO DELEGACIJU HERCEG NOVOG: Cilj nam je da Beograđani ove godine LETUJU u Crnoj Gori!

Autor:

Vesti

06.05.2021

07:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ugostio je jutros u Starom dvoru delegaciju Herceg Novog i razgovarao o unapređenju saradnje dva grada.

RepublikaFoto: Beoinfo

Događaju su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović, gradski sekretar za privredu Milinko Veličković i direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović.

Veoma nam je drago da posle dužeg vremena razgovaramo sa našim partnerima iz Crne Gore. Predstavnici Koalicije za Crnu Goru su predstavnici vladajuće koalicije i zato nam je važno da razgovaramo sa njima u cilju unapređenja saradnje – ukazao je Vesić. 

Posebno smo razgovarali o saradnji Beograda i Herceg Novog, ukazao je zamenik gradonačelnika. 

Dogovorili smo da se u našoj prestonici organizuje turistička promocija Herceg Novog, ali i drugih destinacija iz Crne Gore. Cilj nam je da se Beograđani upoznaju sa turističkom ponudom i za razliku od prošle ove godine letuju u Crnoj Gori – rekao je Vesić. 

Ukazao je da je dogovoren sastanak srpskih privrednika sa predstavnicima Javnog preduzeća „Morsko dobro”, Grada Herceg Novog i drugih gradova sa Crnogorskog primorja, na kome bi im bila predočena mogućnost investiranja u Crnu Goru. 

Razgovarali smo i o kulturnoj saradnji Beograda i Herceg Novog, kako bi beogradska pozorišta gostovala u tom primorskom gradu. Privredna i kulturna saradnja potrebne su za dve bliske države – zaključio je Vesić i pozvao građane Beograda da ove godine letuju u Herceg Novom. 

Poslanica Simonida Kordić je navela da je za Herceg Novi, i uopšte Crnu Goru, saradnja sa Srbijom i njenim glavnim gradom izuzetno važna. 

Sa dva najveća grada u Srbiji, Novim Sadom, koji smo posetili juče, i Beogradom imamo veoma bliske i dobre odnose, kako poslovne tako i prijateljske i rodbinske. Turizam je u Crnoj Gori osnovna privredna grana od koje živi čitavo primorje, a u visokom procentu i čitava država. Zbog toga se oslanjamo na tradicionalno bliska tržišta, a naša zemlja je jedan od najvećih uvoznika poljoprivrednih proizvoda iz Srbije – kazala je ona, pozivajući Beograđane da i ovog leta posete Herceg Novi i Crnu Goru, gde će biti primljeni "kao kod svoje kuće". 

Najavila je saradnju i povezivanje privredne komore dveju država. 

U ime delegacije Herceg Novog sastanku su prisustvovale poslanice Maja Vukićević i Danijela Đurović, kao i direktor JP "Morsko dobro" Mladen Mikijelj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Aleks

06.05.2021 10:08

Ako gostujemo u Crnoj Gori tražimo da nas poštuju kao goste a ne kao nepoželjne migrante. Tražimo da budu uslužni i poslovni domaćini jer nam ništa ne daju besplatno.

Rade

06.05.2021 11:13

Izvršite obuku da meštani budu gostoprimljivi jer ovi gosti sve plaćaju.