Goran Vesić i Irena Vujović: ZAKON O BUCI USKORO NA JAVNOJ RASPRAVI!

Autor: Republika

Vesti

05.05.2021

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i zamenik gradonačelnika Grada Beograda Goran Vesić razgovarali su danas o planiranim izmenama i dopunama Zakona o buci i dinamici usvajanja ovog akta, kako bi se unapredili mehanizmi za rešavanje problema buke, koju građani najviše osećaju u letnjoj sezoni zbog ugostiteljskih objekata

RepublikaFoto: beoinfo.rs
Goran Vesić i Irena Vujović

Vujović i Vesić su razgovarali o tome da se izmenama Zakona omogući da komunalna gradska milicija i inspektori zaštite životne sredine, po prijavi građana, mere nivo buke na licu mesta.

- Buka koja dolazi iz pojedinih ugostiteljskih i drugih objekata, posebno u stambenim zgradama, nije prihvatljiva za građane. Kako bismo efikasnije rešili ovaj problem, potrebno je da izmenimo propise, pre svega u delu da republički inspektori i komunalna gradska milicija mogu da reaguju na licu mesta. Ovaj problem moramo da rešavamo zajedno, kako bismo mogli da pomognemo građanima koji imaju problem s bukom – poručila je Vujović.

RepublikaFoto: beoinfo.rs

Ministarka Vujović i zamenik gradonačelnika Vesić, dogovorili su saradnju i kada je reč o kontroli zagađenja vode. Za kontrolu zagađenja, pre svega na reci Savi, koristiće se brod "Argus“, koji je naučna laboratorija. Brod će biti korišćen tokom vikenda, budući da je uočeno da pojedini privredni subjekti vikendom ispuštaju u reku nedozvoljene materije.

- Apelujem na sve privredne subjekte da poštuju zakon. Inspektori zaštite životne sredine i komunalna milicija Grada Beograda će zajedno, koristeći brod "Argus“, kontrolisati da li je povećano zagađenje Save. Najstrože ćemo sankcionisati sve privredne subjekte za koje utvrdimo da su kršili zakon – poručila je Vujović.

RepublikaFoto: beoinfo.rs

Zahvalan sam ministarki Ireni Vujović na podršci i razumevanju problema u kojem se nalaze stotine hiljada građana Beograda koji su decenijama izloženi buci. Predlog zakona je skoro utvrđen i ostalo je da Radna grupa usaglasi još neke tehničke detalje kako bi bio poslat na javnu raspravu. Kada zakon bude usvojen, Komunalna milicija i inspektori za zaštitu životne sredine moći će bez najave da proveravaju nivo buke putem sprava koje su baždarene i kojima će biti opremljen svaki milicionar. Komunalna milicija moći će na licu mesta da izriče mere prestanka emitovanja glasne muzike i da privremeno oduzme sredstvo sa koga se emituje nedozvoljena buka. Na taj način konačno ćemo da zaštitimo stotine hiljada Beograđanki i Beograđana koji su izloženi teroru bahatih sugrađana koji misle da mogu da rade šta hoće i da za njih zakon ne važi – naveo je Goran Vesić.

 

 

Zamenik gradonačelnika je istakao i da je dogovoreno da brod "Argus”, koji je naučna laboratorija, bude korišćen za kontrolu zagađenja pre svega Save tokom vikenda, kada jedan broj privrednih subjekata ispušta u reku opasne i otrovne materije.

Taj posao će zajedno raditi Ministarstvo zaštite životne sredine i Grad Beograd. Kontrolisaćemo kvalitet vode u Savi posebno vikendom, a tamo gde utvrdimo povećano zagađenje zatvorićemo svaki privredni subjekt koji zagađuje reku i krši zakon – naglasio je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading