VESIĆ ČESTITAO USKRS: Bez narodnog vaskrsenja ne bi bilo moderne Srbije!

Autor: Republika

Vesti

02.05.2021

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić čestitao je danas Vaskrs pravoslavnim vernicima, patrijarhu Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu SPC i celom srpskom narodu uz poruku da Srbija i Beograd ponovo vaskrsavaju posle razaranja koja su pretrpeli u 20.veku.

RepublikaFoto: beoinfo.rs
Goran Vesić

Vesić je naveo da je srpski narod uvek imao veru i nadu da posle golgote i stradanja dolazi vaskrsenje ističući da bez te vere i nade Stefan Nemanja ne bi stvorio moćni srpsku državu, a Sveti Sava ne bi postavio osnove naše crkve i obrazovanja.

RepublikaFoto: beoinfo.rs

- Bez tog uverenja despot Stefan ne bi stvorio moćan Beograd. Bez narodnog vaskrsenja ne bi bilo moderne Srbije -  kazao je Vesić.

 

 

RepublikaFoto: beoinfo.rs

Naglasio je da se veličina jednog naroda ogleda u njegovoj sposobnosti da ustane, uspravi se i ponovo postane veliki.

RepublikaFoto: beoinfo.rs

- U Srbiji danas u 21.veku osećamo da smo uspeli da posle svih razaranja u 20.veku ponovo stanemo na noge, ponovo podignemo naš narod i državu i prisustvujemo vaskrsu Srbije i Beograda - poručio je Vesić i dodao da su naši temelji u tradiciji, a nasa snaga u spoju tradicije i modernosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading