OD VEČERAS VIŠE AUTOBUSA NA ULICAMA BEOGRADA: Ukidaju se redukcije posle 20 sati, ali NOĆNI PREVOZ i dalje ne funkcioniše

Autor: Republika

Vesti

08.04.2021

07:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradski prevoz u prestonici od danas će funkcionisati po uobičajenom zimskom redu vožnje.

RepublikaFoto: facebook.com/Goran Vesić
Foto: Ilustracija

Redukcija polazaka od 20 sati više nema, pa će prevoz sve do ponoći funkcionisati normalno. To znači da će na ulicama biti više autobusa nego inače. Ipak, noćni prevoz i dalje ostaje ukinut.

- U skladu sa produženjem radnog vremena sektora usluga do 22 sata, javni gradski prevoz putnika na teritoriji Beograda će se od danas odvijati prema zimskom redu vožnje. Ovakav red vožnje će se primenjivati u "špic" periodima od 6.30 do 8.30 i od 13 do 17 časova, dok će redukcije polazaka od 20.30 do završetka rada linija biti ukinute - navode u Sekretarijatu za javni prevoz, i apeluju na sugrađane da nose zaštitne maske u vozilima, kao i na stajalištima gde je veći broj ljudi.

Redukcije prevoza uvedene su početkom jeseni, dok je noćni prevoz ukinut na zahtev prevoznika pošto u vozilima nije bilo dovoljno putnika.

Ova odluka smanjiće gužve u prevozu tokom večernjih časova. Naime, zbog redukovanih polazaka, neki autobusi su išli na 20 minuta, pa su bili krcati od prve do poslednje stanice.

O držanju distance ovde nije bilo ni govora, pošto su sugrađani jedva uspevali da uđu u vozila. Sa većim brojem vozila, Beograđani veruju da će biti i manje gužvi tokom dana.

I ove mere, naravno, zavisiće od odluka Kriznog štaba i rasta ili opadanja broja zaraženih vurusom korona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading