Siniša Mali: Nakon ušteda i vraćanja dugova ulažemo u nove projekte

Autor: Republika

Vesti

21.11.2017

13:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas rekonstruisano igralište, teretanu na otvorenom i teren za mali fudbal u Ulici Dragice Končar na Voždovcu.

RepublikaFoto: www.beograd.rs
Siniša Mali obišao park na Voždovcu

Siniša Mali je rekao da je u ovu investiciuju JKP „Zenilo Beograd“, odnosno Grad Beograd, uložio gotovo devet miliona dinara.

-Na igralištu se nalaze novi rekviziti, postavljena je bezbedna podloga jer želimo da deca što više vremena provode napolju i da se druže. Važno je da budu u sigurnom i lepom okruženju. Tu je i deo za pezionere sa stolovima za šah. Sve to što je urađeno u ovom delu grada je lepa slika Bograda jer nam je želja da u međublokovskim prostorima između zgrada napravimo zelene površine koje sugrađani mogu da koriste – istakao je Mali i dodao da se nakon ušteda i vraćanja duga prethodne gradske vlasti može ulagati u nove projekte.

Prema njegovim rečima, u Beogradu je od 2014. godine urađeno 71 dečje igralište, 28 teretana na otvorenom, 26 sportskih terena, pet parkova za kućne ljubimce, a sanirano je i na desetine parkića.

- Trenutno se završava rekonstrukcija Pionirskog parka, Zemunskog parka, naredne godine se nastavlja rekonstrukcija parka Ušće, najvećeg parka u gradu. Želimo da imamo velike površine na kojima sugrađani mogu da provode slobdno vreme, ali i da ispred svojih zgrada imaju lepe zelene površine. Od te politike nećemo odustati, a reakcije građana nam pokazuju da smo na pravom putu. Radićemo još više kako bi naši mališani imali prava mesta za igru – naglasio je Siniša Mali.

RepublikaFoto: www.beograd.rs
Deca oduševljena novim spravama za igranje

On je zahvalio predsedniku opštine Voždovac Aleksandru Saviću na tome što se iz te opštine šalju inicijative i insistira na zeleni površinama. Direktoru JKP „Zelenilo Beograd“ Slobodanu Stanojeviću je poručio da za narednu godinu planira nešto veći budžet koji će obezbediti da se uredi još više parkića i igrališta na teritoiriji Beograda.

Predsednik opštine Vždovac Aleksandar Savić je rekao da je to jedno od 30 igrališta koje je uređeno ili napravljeno na teritoriji opštine Voždovac u poslednje tri i po godine. 

- Ova igrališta su upravo rezultat dobre ekonomske politike Grada Beograda. Za sledeću godinu na terotriji naše opštine planirano je da uradimo još pet ili šest igrališta, a sve dobre ideje naših sugrađana ćemo realizovati – naglasio je Savić.

On je najavio da će na Banjici, gde živi oko 30.000 stanovnika, biti napravljen novi dom zdravlja i izrazio nadu da će radovi početi u januaru ili februaru naredne godine.

RepublikaFoto: www.beograd.rs
Za one koji vole zdrav život tu je i teretana na otvorenom

Savić je podsetio da je u poslednje tri i po godine na Voždovcu urađeno osam isturenih odeljenja domova zdravlja, a da je za sledeću godinu obezbeđeno 60 miliona dinara za škole, te da je u planu i novi vrtić i naselju Braće Jerković.

Događaju su prisustvovali i sekretarka za komunalne i stambene poslove Nina Jandrić i direktor JKP „Zelenilo Beograd“ Slobodan Stanojević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading