OSKRNAVLJEN VELELEPNI SPOMENIK STEFANU NEMANJI?! Očevici tvrde da je otkinut deo krsta!

Autor: Republika

Vesti

27.03.2021

18:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nepoznati muškarac otkinuo je danas deo krsta sa Spomenika Stefanu Nemanji, preneo je "Telegraf", pozivajući se na očevice koji misle da je u pitanju bio migrant.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Incident se dogodio oko 16 časova, a jedna devojka koja se tu zatekla, izjavila je za portal da je muškarac prvo kružio oko spomenika, a potom krenuo da čupa deo krsta.

- Videli smo da nešto pokušava da slomi. Bilo je ljudi okolo, on je otkinuo deo krsta. Odmah je neko viknuo: ‘Šta radiš to?’, a on je krenuo da govori: ‘I am sorry’ (Žao mi je). Tada su dvojica momaka krenula ka njemu i on je počeo da beži - kazala je devojka.

Kako se navodi, za njim je krenuo da trči i pripadnik Komunalne milicije, ali za sada nije poznato da li je vandal uhvaćen.

Podsetimo, spomenik Stefanu Nemanji, koji je visok 24 metra i težak 68 tona, otkriven je na Savindan, 27. januara, a delo je ruskog vajara Aleksandra Rukavišnjikova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Adam

27.03.2021 19:30

Pa kad ih puštate da se šetaju i oštećuju naše svetinje i spomenike, kradu i ubijaju.