LOPOVI OVAKO TIPUJU STANOVE NA NOVOM BEOGRADU? Stanari u BLOKU 45 uznemireni zbog čudnih OBELEŽJA pored vrata

Autor: Republika.rs

Vesti

26.03.2021

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanare zgrada u Bloku 45 na Novom Beogradu prethodnih dana i nedelja uznemirila su "obeležja" ispisana hemijskom olovkom koja su zaticali iznad zvonceta kraj vrata svojih stanova.

Foto: facebook
Obeležja pored ulaznih vrata uplašila stanare

Naime, jedan od stanara objavio je u Fejsbuk grupi kako je primetio na zidu, kraj zvona, ispisano slovo "X". Kako je naveo, u nekoliko ulaza po jedan stan po spratu, piše Telegraf.


Na njegovo pitanje šta bi to moglo da bude, javio se ogroman broj ljudi koji su, baš kao i on, imali gotovo identično iskustvo.

- I mi smo to videli pre nekoliko nedelja, blok 64", "Kod moje bake u soliterima je izrezbaren "X" kod zvona, pre oko 3 nedelje. Za svaki slučaj je izgulila nožem", "Nama je obeležen. Nismo ni primetili, upozorio nas je dostavljač pice pre nekih mesec dana - nizali su se komentari.

S obzirom na to da se ne radi o jedinstvenom slučaju, stanari zgrada u ovim blokovima mišljenja su da je reč o tipovanju stanova od strane lopova.

- To je znak koji ostavljaju provalnici svaki put kad niste kod kuće, što više znakova, znaju gde da provale - napisao jedan od članova Fejsbuk grupe.

Neki su naveli i da su kraj zvona na zidu pronašli napisane brojeve koji deluju kao određena satnica, a drugi da su dobijali i pozive putem fiksnog telefona, ali da bi osoba s druge strane, spustila slušalicu čim bi se javili.

Povodom ovih slučajeva koji su i te kako zabrinuli i uplašili stanovnike Novog Beograda, mediji su se obratili Ministarstvu unutrašnjih poslova, ali još uvek odgovora nema.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading