Ove dve velike saobraćajnice će POTPUNO PROMENITI IZGLED!

Autor: Republika

Vesti

17.11.2017

09:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle završetka radova na Slaviji i u Ruzveltovoj ulici, gradski čelnici najavljuju nove projekte za narednu godinu, poput rekonstrukcije Ulice kneza Miloša i Karađorđeve.

RepublikaFoto: Tanjug/Beoinfo
Beograd menja ruho

Jedna od najprometnijih saobraćajnica u gradu, koja se proteže od Mostarske petlje do Bulevara kralja Aleksandra, po ranijim projektima trebalo bi da dobije još jednu, šestu traku, kako bi u svakom trenutku imala po tri u oba smera, a između bi se nalazilo razdelno ostrvo sa cvećem.

Mega garaža

U okviru ovog projekta planirana je i gradnja mega garaže ispod ulice sa više od 400 parking mesta, koja bi se protezala od Nemanjine ulice sve do Višegradske, čime bi konačno bio rešen totalni haos koji vlada sa parkiranjem u ulici u kojoj se nalaze mnogobrojne državne institucije, strane ambasade, ali i koja je trenutno jedno veliko gradilište jer se grade dva velika stambeno-poslovna kompleksa na mestu bivšeg MUP-a i ambasade SAD.

Rekonstrukcija Kneza Miloša prvobitno je najavljivana za 2017. godinu, ali kako je zbog propalog tendera sređivanje Slavije kasnilo godinu dana, tako su i ovi planovi morali da budu pomereni.

Pešački juriš na reke

RepublikaFoto: Promo foto
Novi izgled Karađorđeve ulice

Pored Ulice kneza Miloša, radnici bi u 2018. trebalo da "osvoje" i Karađorđevu ulicu, kod koje je već u toku izgradnja pešačke pasarele koja će povezati Kalemegdan i Savsko pristanište. Međutim, to je samo deo radova koji se očekuju.

Foto: Promo foto
Lepota Karađorđeve viđena iz vazduha

- Centar Beograda sa pešačkom zonom konačno se spušta na dve velike reke. Jedan koridor ide od Kalemegdana preko nove pasarele kod Beton hale. Drugi prilaz biće od Sava promenade preko rekonstruisane Karađorđeve ulice - rekao je za "Novosti" glavni gradski arhitekta Milutin Folić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading