FINIŠ! ZAVRŠNI RADOVI NA SAVSKOM TRGU: Građani oduševljeni Stefanom Nemanjom!

Autor: T. Bujišić

Vesti

26.01.2021

18:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je svečano otvaranje Spomenika Stefanu Nemanji zakazano za sutra, na Svetog Savu, Beograđani već danima obilaze Savski trg.

RepublikaFoto: A. Nalbantjan
Bračni par Petrović

Bračni par Petrović nije krio zadovoljstvo:

- Prvi put prolazim i spomenik je prelep. Zaista veličanstveno izgleda.

Dodaju da su su "specijalno" prošetali do Savskog trga:

- Došli smo da vidimo spomenik, slikamo se i snimimo ovu veličanstvenost. Ceo predeo, sa železničkom stanicom kao muzejem iza, dao je Beogradu potpuno jednu novu sliku.

RepublikaFoto: A. Nalbantjan
Finalni radovi

Petrovići nisu jedini koje zanima Spomenik Stefanu Nemanji, građani koji prolaze ovim delom Beograda zastaju, slikaju, snimaju novi simbol Beograda. Sa osmehom komentarišu da sve izgleda odlično, ne kriju da su ponosni, kako na Srbiju tako i na srpsku istoriju, kao i na to da se konačno neko setio da uradi nešto ovako.

Foto: A. Nalbantjan

Inače, pred svečano otvaranje radovi na uređenju okoline privode se kraju. Radnici, kako su se uverili reporteri Srpskog telegrafa, brinu o svakom detalju.

Radnici koji su od početka na tom projektu vredno rade i uređuju okolni predeo da bi sve bilo spremno za otvaranje, a kako ističu, bilo im je zadovoljstvo da rade na jednom ovakvom projektu. Pored velelepnog izgleda, spomenik ima i veoma važnu simboliku jer predstavlja snagu srpske države iz vremena jednog od najvećih srpskih vladara i začetnika loze Nemanjića. Simbolika spomenika, prema rečima Olega Laskareva, predstavnika vajara Rukavišnjikova, leži i u simbolici držanja mača uspravno, što simbolizuje moć Stefana Nemanje, utemeljivača srpske države.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading