(FOTO) VAKCINACIJA NA BEOGRADSKOM SAJMU: Pogledajte kako izgleda hala 3!

Autor: Republika

Vesti

25.01.2021

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vakcinacija protiv korona virusa nastavljena je i danas na Beogradskom sajmu gde će se, od 11 sati, imunizacija vršiti i u hali 3.

RepublikaFoto: Republika
Hala 3 Beogradskog sajma

- Grad Beograd je pripremio novi punkt za vakcinaciju sugrađana - rekao je jutros zamenik gradonačelnika Goran Vesić i dodao da je kapacitet hale 3 veći nego kapacitet hale 11, gde se vakcinacija već vrši. 

Vesić je najavio da će vakcinacija u hali 3 početi u 11 sati. 

- Na Beogradskom sajmu, kada ova dva punkta budu zajednički radila, a to je danas u 11 sati, moći ćemo da vakcinišemo već u ovom danu oko 8.000 građana. Očekujemo da ćemo kapacitete povećavati u narednim danima, kako bi se vakcinisali svi Beograđani - rekao je Vesić. 

Podsetio je da u svih 17 beogradskih opština rade kol centri putem kojih sugrađani stariji od 65 godina mogu dobiti pomoć oko prijave za vakcinaciju i prevoza do mesta gde se imunizacija vrši. 

- Činjenica da je najviše vakcinisano zdravstvenih radnika i penzionera govori o tome da su prioritetne grupe najzastupljenije kada su u pitanju ljudi koji su vakcinisani, a podatak od 48,5 odsto muškaraca i 51,5 odsto žena govori da pratimo i polnu strukturu stanovništva - rekao je Vesić. 

Dodao je da nije zadovoljan time što Beograd nije među prvih pet gradova, kada je u pitanju procenat stanovništva koji se vakcinisao.

- Najteže je taj procenat postići u Beogradu, obzirom na to da Beograd ima najviše stanovnika, ali potrudićemo se da u narednim danima, otvaranjem novih punktova, uz povećanje kapaciteta naših domova zdravlja koji od juče rade u dve smene i vakcinišu građane, povećamo taj procenat - dodao je Vesić. 

Još jednom je pozvao sve da se vakcinišu jer je, ističe, vakcina jedini način da izađemo na kraj sa epidemijom i vratimo se normalnom životu. 

- Što se pre vakcinišemo, pre ćemo se vratiti životu kao pre marta prošle godine - poručio je Vesić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading