Opština Stari grad i volonteri u akciji podrške imunizaciji

Autor:

Vesti

19.01.2021

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U velikoj sali Skupštine opštine Stari grad, predsednik opštine Radoslav Marjanović održao je sastanak sa volonterima Crvenog krsta, a povodom organizacije masovne imunizacije na teritoriji opštine Stari grad. Sastanku su prisustvovali: Aleksandar Pantelić, sekretar Crvenog krsta Stari grad, Maria Markov i Aleksandar Puača, pomoćnici predsednika opštine.

Foto: starigrad.org.rs

Predsednik je iskoristio priliku da se zahvali volonterima Crvenog krsta što su se još jednom odazvali pozivu da pomognu svojim sugrađanima kada je to najpotrebnije.

- Želimo da našu sardnju podignemo na jedan mnogo viši nivo zbog čega smo odlučili da Crveni krst Stari grad bude partner opštini u funkcionisanju volonterskog servisa. Osnivanjem Volonterskog servisa želimo da motivišemo mlade ljude da se uključe i na taj način pruže doprinos svojoj zajednici – naveo je Marjanović.

Govoreći o povodu za ovaj sastanak, Marjanović je naveo da se svi nalazimo u trenutku kada ulazimo u poslednju fazu borbe protiv pandemije virusa Kovid 19, a tu je podrška volontera od izuzetno velike važnosti. U narednom periodu naš zajednički zadatak biće da pomognemo najstarijim sugrađanima, ali i svima onima kojima je potrebna pomoć prilikom prijavljivanja na portal eUprave i dolaska na punktove gde će se ista sprovoditi. Takođe, naveo je, da je trenutno aktivan i opštinski Kontakt centar koji je na raspolaganju našim sugrađanima za informacije u vezi pomenute imunizacije. Sa druge strane, opština je obezbedila i vozila za prevoz svih sugrađana koji nisu u mogućnosti da samostalno dođu do Doma zdravlja, gde se trenutno vrši vakcinacija.

- Želimo da budete naši partneri i želimo da radimo zajedno, jer je to jedini način da postignemo rezultate. Ovo je vaša kuća i mi ćemo se truditi da vam obezbedimo najbolje uslove za rad. Takođe, želimo da promovišemo i afirmišemo volonterizam, ne samo u kriznim situacijama, već i u cilju upoznavanja i razmene znanja i veština između samih volontera – naglasio je Marjanović.

Sekretar Crvenog Aleksandar Pantelić se zahvalio predsedniku opštine i prisutnima na energiji i trudu koji svakodnevno ulažu. Istakao je da je prethodna godina bila izazovna i nepredvidiva za sve nas, ali uprkos tome, volonteri Crvenog krsta su bili uz svoje komšije, nesebično pružajući svu svoju pomoć.

- Volonterski angažman nije spontana aktivnost. Uključivanje u volonterski rad omogućava pojedincima sticanje važnih znanja i novih životnih i radnih veština – istakao je Pantelić.

Pantelić je najavio da će Crveni krst u narednom periodu preuzeti koordinaciju Volonterskog servisa opštine i samim tim sve aktivnosti koje su se do sada sprovodile, podići na jedan viši nivo.

Za sve neophodne informacije u vezi sa prijavljivanjem za vakcinaciju građani se mogu obratiti opštinskom kontakt centru na broj 011/7852-999, u periodu od 08.00 do 16.00 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading