Vujović: Beograd sledi evropske standarde u rodnoj ravnopravnosti

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

18.01.2021

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost Grada Beograda i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović izjavila je danas da su žene u politici svojim primerom osnažile ostale žene da se uključe u sve sfere društvenog života.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Irena Vujović

Vujović je na prvom multisektorskom društvenom dijalogu posvećenom stanju rodne ravnopravnosti u Srbiji, kazala da su primer Beograda sledili i ostali gradovi i opštine u Srbiji osnivaju savete za rodnu ravnopravnost.

- Grad Beograd je potpisao i Evropsku povelju o rodnoj ravnopravnosti i time pokazao da želi da sledi evropske standarde i damo dobar primer - rekla je Vujović.

Ona je kazala da se nasilje nad ženama uvek nameće kao tema, a paralelno sa tim i edukacija žena.

Dodala je da se Savet za rodnu ravnopravnost Grada Beograda bori za razne programe i projekte kako bi se žene obučile na polju IT sektora i postale konkurentnije na tržištu rada.

- Važno je da su se uključili privreda i društveno odgovorne kompanije koje su otvorile vrata ženama, koje sada imaju podršku i osećaju se sigurnije i na tome ćemo intenzivno raditi i u budućnosti - rekla je Vujović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading