(FOTO) Grad HITNO reagovao nakon skrnavljenja "Večne vatre": Vesić otkrio detalje!

Autor: Republika

Vesti

30.12.2020

13:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objavio je na zvaničnoj Fejsbuk stranici da je očišćen spomenik "Večne vatre" koji je prethodno oskrnavljen.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Goran Vesić

Objavu Gorana Vesića prenosimo u celosti:

- Brzom reakcijom gradskih službi i JKP Pogrebne usluge očišćen je spomenik Večne vatre na Spomen-groblju Oslobodiocima Beograda koji je sinoć vandalizovan. Zbog oštećenja koja su naneta gasnim instalacijama, gorionik odakle je tinjao večni plamen još uvek nije osposobljen, ali biće popravljen 06. januara i tada očekujemo da će spomenik Večne vatre u potpunosti povratiti svoju funkciju - navodi zamenik gradonačelnika.

Брзом реакцијом градских служби и ЈКП Погребне услуге очишћен је споменик Вечне ватре на Спомен-гробљу Ослободиоцима... Posted by Горан Весић on Среда, 30. децембар 2020.

Vesić se prethodno oglasio osudivši skrnavljenje spomenika "Večna vatra" na Spomen-groblju oslobodilaca Beograda.

Veić je rekao da policija trenutno pokušava da identifikuje počinioce.

- Najoštrije osuđujem ovaj nasilni akt uperen protiv svih onih koji su herojski položili svoje živote u oslobođenju Beograda - napisao je Vesić na Fejsbuk profilu.

Naveo je da je reč o "besprizornom i nenormalnom" delu i dodao da će se lično potruditi da počinioci budu što pre identifikovani i najstrože kažnjeni.

ОСКРНАВЉЕН СПОМЕНИК ВЕЧНЕ ВАТРЕ, ХИТНО ОТКРИТИ ПОЧИНИОЦЕ Синоћ је у Београду извршен вандалски чин чија је мета био... Posted by Горан Весић on Среда, 30. децембар 2020.

Spomenik "Večna vatra" na Spomen-groblju oslobodiocima Beograda oskrnavljen je u noći između utorka i srede kada su plamen ugasili nepoznati počinioci i farbom na njemu napisali "Oslobodioci? Ne, nikada" i precrtali srp i čekić.

Spomenik su na svečanoj ceremoniji upalili ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i srpski predsednik Aleksandar Vučić tokom nedavne posete Lavrova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading