(FOTO) Otvoren prihvatni centar za osobe bez doma u Solunskoj! Vesić: Moramo pomoći sugrađanima, naročito u hladnim danima

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

24.12.2020

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić otvorio je danas novi dnevni prihvatni centar za osobe bez doma u Solunskoj ulici, na beogradskoj opštini Stari grad.

Foto: facebook.com/Goran Vesić

U pitanju je projekat na kojem su, kako je istaknuto, radili Grad, gradska opština Stari grad i Crveni krst, a sračunat je s ciljem da svako onaj bez krova nad glavom zadovolji osnovne životne potrebe.

"Moramo da pokažemo da je ovo društvo jednako za sve u odnosu na svakog svog člana, bez obzira kakvu potrebu imao. Spremamo se za pomoć sugrađanima bez krova nad glavom pogotovo u hladnijim danima i obezbeđen je prostor da oni dobiju tople napitke, hranu, da se presvuku... i da zadovolje sve one potrebe koje nažalost ne mogu da dobiju na ulici", istakao je zamenik gradonačelnika prilikom otvaranja.

On je podsetio da je u pitanju drugi prihvatni centar, koji zajedno sa Crvenim krstom Beograda, realizuje Grad, a da je prvi već otvoren u Sazonovoj ulici na Vračaru.

Vesić je zahvalio opštini Stari grad što je ustupila prostor kao i gradskom Sekretarijatu što je uradio brošure i letke na kojima će lica bez krova nad glavom imati sve potrebne informacije.

ОТВОРЕН ЈОШ ЈЕДАН ПРИХВАТНИ ЦЕНТАР ЗА ЛИЦА БЕЗ ДОМА Присуствовао сам данас отварању новог дневног прихватног центра за... Posted by Горан Весић on Thursday, December 24, 2020

"Naši volonteri će obilaziti haustore i mesta gde se nalaze lica bez krova nad glavom. Svako će moći da se upozna sa obaveštenjima o tome gde može da se javi i kom Centru za socijalni rad, gde mogu da ostvare socijalnu pomoć, gde da podignu hranu ili napitke kao što je slučaj u ova dva novootvorena centra", rekao je Vesić.

Nataša Stanisavljević, gradski sekretar za socijalnu zaštitu ukazala je na značaj obezbeđenja sistemske podrške za osobe bez krova nad glavom, koje žive na ulici.

"Pre dve nedelje je otvoren Centar u Sazonovoj ulici koji je tokom ove dve nedelje posetilo 80-oro ljudi što pokazuje koliko je to bilo dobar potez", kazala je Stanisavljević i dodala da pored Beograda, nijedan drugi grad u okruženju nije imao ovakav odgovor kada su u pitanju lica bez krova nad glavom.

 

Ona je naglasila da je odlukom Skupštine Grada od 18. decembra izglasano da beskućnici mogu dobiti obrok u narodnim kuhinjama što je, kako kaže, dodatni potez da niko u periodu hladnijih dana ne bude ostavljen bez barem jednog dnevno obroka.

Prisutni su bili i Radoslav Marjanović, predsednik opštine Stari grad, kao i predstavnik Crvenog krsta Beograda, Aleksandar Pantelić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading