BUDŽET GRADA BEOGRADA ZA 2021. GODINU: Za obrazovanje opredeljeno oko 24 milijarde dinara

Autor: Republika

Vesti

18.12.2020

10:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U budžetu grada Beograda za oblast obrazovanja opredeljeno je 24 milijarde dinara, odnosno 21,28 odsto ukupnog obima budžeta, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

RepublikaFoto: Tanjug
Goran Vesić

Naveo je da su time obuhvaćena sredstva potrebna za redovno funkcionisanje predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola (plate zaposlenih, osiguranje, energenti, hrana, higijena i ostali materijali i usluge), isplatu naknada roditeljima za smeštaj dece u privatnim vrtićima, održavanje postojećih i izgradnja novih objekata, opremanje objekata.

Najvažniji projekti su, istakao je, izgradnja 14 vrtića od kojih je jedan već završen - u Surčinu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Dodao je da se šest vrtića trenutno gradi i da su to vrtići na Bežanijskoj kosi, Bloku 62 na Novom Beogradu, Novogradskoj u Zemunu, u Belom Polju u Obrenovcu, Miloja Zakića na Čukarici i u Patrijarha Pavla na Rakovici.

- Raspisali smo tender za pretvaranje aneksa zgrade gradske opštine Vračar u vrtić, a gradićemo vrtiće naredne godine u naselju Braće Jerković na Voždovcu, u naselju Mirijevo na Zvezdari, na levoj obali Dunava na Palilulu, na Miljakovcu 3 u Rakovici kao i u Mladenovcu i selu Stepojevac u Lazarevcu - rekao je Vesić.

Planirana sredstva za realizaciju ovih programa uvećana su u odnosu na ista u 2020. godini za ukupno 22,47 odsto, dodao je Vesić.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading