Vesić: Podnete krivične prijave protiv NN lica zbog Mosta na Adi

Autor: Republika

Vesti

14.12.2020

14:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je danas gradski pravobranilac podneo krivične prijave protiv NN lica povodom, kako je naveo, korupcije u vezi sa izgradnjom Mosta na Adi.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Goran Vesić

Prijave su podnete Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu, dodao je Vesić.

- Javnosti je poznato da su se pre desetak dana pojavili ugovori između nama nepoznate, grčke firme i austrijske kompanije koja je izvodila radove na Mostu na Adi. U tim ugovorima jasno piše da je na ime provizije za dobijanje tog posla isplaćeno negde oko 2,5 miliona evra, što je za nas bio osnov sumnje da podnesemo krivičnu prijavu protiv NN lica - kazao je Vesić za Tanjug.

On je dodao da će Tužilaštvo sprovesti istragu, utvrditi da li postoji osnovana sumnja i da će se, kako kaže, utvrditi koja su lica iz Skupštine grada učestvovala u tome.

- Naša je obaveza bila da podnesemo prijavu, jer je u pitanju novac građana, iz budžeta grada Beograda. Znači, neko ko je izvođač dobio je 2,5 miliona evra više, a te pare su završile u nečijim privatnim džepovima - tvrdi Vesić.

Prema njegovim rečima, Grad je, čim se saznalo da takvi ugovori postoje, obavestio Tužilaštvo i podneo prijavu.

- Grad će u potpunosti sarađivati sa Tužilaštvom i daćemo sve potrebne podatke koje imamo oko izgradnje Mosta na Adi, kako bi se utvrdila istina. Na to smo obavezni prema građanima Beograda koji nisu dužni da plaćaju ''privatne provizije - napomenuo je Vesić.

On je dodao da se na pomenutom slučaju "vidi kako je funkcionisala korupcija" i da prvi put Grad ima dokaz da su izvršene određene koruptivne radnje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading