SVE ZA MALIŠANE! Naredne sedmice tenderi za izgradnju šest novih vrtića u Beogradu

Autor: Republika

Vesti

07.12.2020

08:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naredne nedelje Grad Beograd raspisuje tendere za projektovanje i izgradnju šest novih vrtića, najavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen

Vesić je za televiziju "Hepi" rekao da će vrtići biti građeni u naselju Braće Jerković na Voždovcu, naselju Mirijevo na Zvezdari, na Miljakovcu 3 u Rakovici, levoj obali Dunava u opštini Palilula, u selu Stepojevac u Lazarevcu i u centru Mladenovca.

On je dodao da Grad Beograd u ovom trenutku počinje gradnju, gradi ili je završio čak osam vrtića.


Podsetio je da je prošle nedelje otvoren novi objekat u Surčinu u koji će ići oko 250 mališana.

Investicija od 40 miliona evra

Dodao je da je pre osam godina na listama čekanja za beogradske vrtiće bilo oko 10.000 dece.

- Izgradnja ovih 14 vrtića koštaće grad Beograd oko 20 miliona evra. Uprkos otežanim ekonomskim prilikama usled epidemije kovida-19, našli smo novac za izgradnju vrtića, ali i pored toga, što je grad Beograd u poslednje tri godine vratio roditeljima preko 30 miliona evra, koliko im je gradska vlast, u periodu od 2008. do 2012. godine otela, naplaćujući duplo skuplje boravak dece u vrtićima. Tada su roditelji boravak dece u vrtićima plaćali 8.500, pa 9.500 dinara, dok je danas cena oko 5.600 dinara. Za te pare koje su im uzete, a koje smo mi vratili mogli smo da izgradimo još 15 vrtića - naveo je Vesić.

-Trenutno gradimo vrtiće u Ulici Miloja Zakića na Čukarici, Bulevaru patrijarha Pavla u Rakovici, Belom polju u Obrenovcu, Novogradskoj ulici u Zemunu, kao i u Bloku 62 i na Bežanijskoj kosi, a prošle nedelje smo raspisali tender za rekonstrukciju dela zgrade gradske opštine Vračar, koji će biti pretvoren u vrtić za oko 300 mališana - kazao je Vesić.


Otkada se u Beogradu na organizovan način brine o deci, od tridesetih godina prošlog veka, nikada u 18 meseci nije sagrađeno 14 vrtića.
 

- Svi vrtići biće završeni do kraja naredne godine. U njima će biti mesta za oko tri hiljade mališana. To je manje-više broj dece koji je na listi čekanja za vrtiće - ukazao je Vesić.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading