VESIĆ POHVALIO BEOGRAĐANE: Prestonica više nije žarište koronavirusa, građani se pridržavaju mera!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

03.12.2020

15:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da Beograd više nije žarište korona virusa, kao i da se Beograđani pridržavaju usvojenih epidemioloških mera.

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen
Goran Vesić

On je gostujući na Prvoj TV rekao da je Beograd pre desetak dana imao oko 50 odsto ukupnog broja zaraženih u Srbiji, a da je danas taj procenat oko 25 odsto, sa tendencijom daljeg pada.

"Inspekcija i komunalna milicija su stalno na terenu, obilaze ugostiteljske objekte, tržne centre i javni prevoz. Mogu da kažem da se građanke i građani Beograda u velikom procentu pridržavaju propisanih mera", rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, nove restriktivne mere utiču na ekonomiju istakavši da samo u sektoru usluga u Beogradu radi oko 40.000 ljudi, čija su radna mesta u ovom trenutku ugrožena.

Kako je rekao, nada se da će nove mere dati potrebne rezultate i da će trajati što kraće, a da je suština je da nađemo meru između ekonomije i zaštite zdravlja stanovništva.

 

Vesić je istakao i da je grad odlučio da za svoje poslovne prostore smanji kiriju zakupa za 50 odsto u decembru i januaru.

"Ova mera će Grad koštati oko 350.000 evra, s ciljem da poslodavci obezbede plate svojim zaposlenima. Apelujemo na privatne vlasnike, kao i kompanije da istu meru primene kako bi se pomoglo zakupcima da prežive ove teške dane", rekao je Vesić.

Govoreći o novoj kovid bolnici u Batajnici, Vesić je rekao da će ona pomoći da se rasterete bolnice u Beogradu.

Na kraju, podsetio je da za vreme pandemije nije stalo nijedno gradilište u Beogradu, uz zaštitu zaposlenih i najavio da će u januaru biti zavrršen kompletan Savski trg.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading