Opština Stari grad ustupila prostorije za kovid ambulantu

Autor:

Vesti

21.11.2020

13:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opština Stari grad ustupila je na korišćenje domu zdravlja prostor nekadašnje mesne zajednice "Varoš kapija" , koji se nalazi u Maršala Birjuzova 58, u neposrednoj blizini Kovid ambulante na Topličinom vencu.

Foto: Opština Stari Grad

U ovom prostoru će se od ponededeljka, 23. novembra,  u vremenu od 9 do 13, nakon lekarskog pregleda u ambulanti, vršiti uzrokovanje – uzimanje brisa za PCR i antigenski test.

- Obratili smo se opštini za pomoć, jer je u ovom trenutku, na vrhuncu trećeg talasa  epidemije, povećan pritisak za lekarske preglede. Šest ekipa naših lekara dnevno pregleda i do 80 sugrađana. Samo do 19. novembra urađeno je 2800 pregleda. Zato smo se obratili našoj opštini koja nam je odmah izašla u susret i ustupila prostor u kome ćemo raditi uzrokovanje i dijagnostiku - kaže direktorka DZ „Stari grad“ dr Vesna Janjušević, koja je sa predsednikom opštine Radoslavom Marjanovićem danas obišla nekadašnju mesnu zajednicu. 

RepublikaFoto: Opština Stari Grad
Vesna Janjušević i Radoslav Marjanović

- Briga o građanima je na prvom mestu i bilo je logično da odmah izađemo u susret zahtevu naših lekara. Kovid ambulanta se nalazi na desetak metara od prostorija, koje su funkcionalne i opremljenje. Takođe, u saradnji sa Gradom postavili smo i šator – čekaonicu, kako bi u ovim vremenskim uslovima sugrađani bili zaštićeniji dok čekaju na pregled. Opština je tu da pomogne kada je najpotrebnije, a sugrađane pozivam da se odgovorno ponašaju i primenjuju sve propisane epidemiološke mere - rekao je predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović. 

 

Proširirenje kapaciteta omogućiće od ponedeljka, 23. novembra, efikasniji rad lekarskog osoblja i pregled većeg broja pacijenata u starogradskoj Kovid ambulanti.

Kovid ambulanta, Topličin venac 29 (od 7 do 22 sata)

Kontakt telefoni: 011 26-35-344
011 32-88-659
063 642-062
063 642-625
063 642-735
011 26-35-344

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading