Vesić: Sva vozila GSP će se tretirati ozonom dva puta nedeljno!

Autor: Republika

Vesti

12.11.2020

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svako vozilo u javnom gradskom prevozu biće tretirano ozonom dva puta nedeljno, kako bi se doprinelo tome da autobusi budu bezbedniji i građani zaštićeniji od širenja korona virusa, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

On je naveo da je JKP GSP Beograd danas pokrenulo nabavku za sredstva kojima će obavljati tretman ozonom u vozilima javnog gradskog prevoza.

- Nadam se da ćemo do kraja godine završiti nabavku i svako prevozno sredstvo u gradskom prevozu, a njih je oko hiljadu različitih tipova, ozonirati dva puta nedeljno. Tretman ozonom je preporučen od Instituta za javno zdravlje "Batut" kao veoma efikasan tretman koji ubija mikroorganizme u zatvorenom prostoru - istakao je Vesić.

On je podsetio da su vozila u gradskom prevozu mesta gde nije moguće obezbediti dovoljan razmak, odnosno da se jedna osoba nalazi na četiri kvadratna metra.

- Zato i insistiramo na nošenju maski u gradskom prevozu i zato će tretman ozonom dva puta nedeljno u svakom vozilu doprineti da ona budu bezbednije - rekao je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading