PUNI BEOGRADSKI HOTELI: 23 odsto više stranih turista!

Autor: tob.rs, Republika

Vesti

01.11.2017

16:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"U prvih devet meseci ove godine u Beogradu je registrovano je za 23% više noćenja stranih turista. Prateći trend rasta, može se očekivati da će ukupan broj ostvarenih noćenja u našem gradu dostići dva miliona", izjavio je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda, povodom najnovijih statističkih podataka Sekretarijata za upravu / sektor statistike Grada Beograda.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Miodrag Popović

Ukupan broj turista u Beogradu od januara do kraja septembra meseca je 769.000 što predstavlja porast od 18% u odnosu na isti period prošle godine. Ukupan broj ostvarenih noćenja je 1.623.928 od čega su 1.313.642 ostvarili strani gosti. Domaći gosti u Beogradu su takođe u porastu, kako u dolascima (+9%) tako i ostvarenim noćenjima (+12%).

Najbrojniji gosti od početka godine su Turci, Nemci, Hrvati, Grci i Izraelci, dok se procentualno najveći porast beleži kod gostiju iz Izaela i Kine. Slede gosti iz Hrvatske, Italije, Kine, SAD i BiH.

U septembru mesecu, Beograd je posetilo ukupno 105.367 gostiju (+14%), od kojih su najbrojniji gosti iz Turske, Nemačke, Kine, Hrvatske i Slovenije. U ovom mesecu, u beogradskim smeštajnim kapacitetima je registrovano ukupno 214.959 ostvarenih noćenja (+16%).    

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading